Historisk arkiv

Næringsministeren inviterer til eierskapskonferanse 17. mars 2005

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Tema for årets konferanse er næringslivets behov for endringer og omstillinger, i en tid hvor den internasjonale konkurransen er hardere enn noen gang. (16.03.05)

Pressemelding

Nr.: 07/05
Dato: 16. mars 2005
Kontaktperson: Informasjonsrådgiver Arvid Samland, tel 22 24 65 60

Næringsministeren inviterer til eierskapskonferanse 17. mars 2005

Tema for årets konferanse er næringslivets behov for endringer og omstillinger, i en tid hvor den internasjonale konkurransen er hardere enn noen gang. Over 200 toppfolk fra næringslivet, organisasjoner og offentlig forvaltning er påmeldt.

Kravet til ”den kompetente kapitalen” øker og trenden går i retning av mer aktive eiere som søker større direkte innflytelse over viktige forretningsmessige beslutninger. I takt med fremveksten av sterkere eiermiljøer er denne utviklingen blitt mer tydelig også i Norge. Samtidig har det vært en utvikling med økte krav til rapportering og kontroll av selskapenes virksomhet, blant annet gjennom den såkalte ”Sarbanes/Oxley-loven” i USA, som har fått konsekvenser for alle internasjonale selskaper.

I sum stiller dette selskapene overfor nødvendige og strengere krav til eierstyring og selskapsledelse.

Problemstillingene blir belyst gjennom innlegg fra følgende viktige aktører: Simen Vier Simensen (McKinsey&Co), Michael Treschow (styreleder i Ericsson-konsernet), Eivind Reiten (Hydro), Jon F. Baksaas (Telenor) og Grace Reksten Skaugen (styreleder og styremedlem i flere store selskaper). Nærings- og handelsminister Børge Brende er vert for konferansen og vil selv holde åpningsinnlegg og oppsummere.

Les programmet.

Pressen er velkommen til å delta.

Konferansen starter kl. 09.00 (registrering fra 08.30) og finner sted i plenumssalen, regjeringskvartalets bygning R4, Einar Gerhardsens plass 1.