Historisk arkiv

Olje- og energiministeren sin kalender for veke 22

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgjevar: Olje- og energidepartementet

Pressemelding

Nr.: 53/02
Dato: 24.05.2002

Konttaktperson: Ingvild T. Haug, 22 24 61 07

Olje- og energiministeren sin kalender for veke 22

Utdrag frå olje- og energiminister Einar Steensnæs sin kalender for neste veke:

Måndag 27. mai
Statsråden deltek på lyttemøte hos Hordaland KrF, Bergen Rådhus.

Onsdag 29. mai
Statsråden svarer på to spørsmål i spørjetimen i Stortinget:

Frå representanten Ingvild Vaggen Malvik: " Naturperlen Gjevilvatnet har fått betydelige skader som følge av vassdragsregulering. Oppdal kommune bad i 1997 om en revidering av manøvreringsreglementet, uten at NVE tok dette til følge. Fylkeskommunen fulgte derfor i 2001 opp med et krav om revisjon, et krav som fortsatt ikke er behandlet av Olje- og energidepartementet.

Synes statsråden behandlingstiden for slike saker er tilfredsstillende, og mener statsråden at dagens regelverk fungerer godt nok i forhold til slike naturskader?"

Frå representanten Øyvind Vaksdal: "Ifølge Sem-erklæringen skal bruken av minikraftverk økes. Samtidig avvises et prosjekt for bygging av et minikraftverk i Indre Sagelvvassdraget. Prosjektet er støttet av lokale miljøvernmyndigheter. Statsrådens begrunnelse for sitt avslag var at prosjektet tidligere var blitt avvist av forrige regjering. Vi hadde håpet at gammelt tankegods ble kastet ut da Bondevik II-regjeringen inntok departementet.

Vil statsråden hente frem sine friske koster, lese Sem-erklæringen og ta saken opp til ny vurdering?"

Torsdag 30. mai - tysdag 4. juni
Statsråden besøker Angola som leiar for ein delegasjon frå norsk petroleumsindustri. Besøket er ein gjenvisitt til den angolanske oljeministeren som besøkte Noreg i fjor haust.

Steensnæs vil ha møter med den angolanske oljeministeren og med energi- og vannministeren. Statsråd Steensnæs vil og møte andre ministrar, mellom anna finansministeren og guvernøren for Sentralbanken. Turen omfattar besøk til utdanningsinstitusjonar innan petroleum og til offshoreverft, og møter med dei lokale representantane frå Norsk Hydro og TotalFinaElf.