Historisk arkiv

Forserte sikringsarbeider mot leirskred

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energidepartementet vil i forbindelse med Revidert nasjonalbudsjett satse enda mer på sikringstiltak i vassdrag. (15.05.03)

Pressemelding

Nr.: 53/03
Dato: 15.05.03

Kontaktperson: Sissel Edvardsen, 22 24 61 09

Forserte sikringsarbeider mot leirskred

Olje- og energidepartementet vil i forbindelse med Revidert nasjonalbudsjett satse enda mer på sikringstiltak i vassdrag.

-For vassdragsmyndighetene er det å sikre liv og helse langs vassdragene et høyt prioritert område. Jeg er derfor glad for at vi finner rom for en betydelig økning på budsjettet til viktige sikringsarbeider, sier olje- og energiministerEinar Steensnæs.

Det finnes områder med stor fare for ras i tilknytning til vassdrag blant annet i Skaun i Sør-Trøndelag og i Skiens-/Porsgrunns­området.

Olje- og energidepartementet legger stor vekt på behovet for å utføre sikringstiltak i bunnen og langs breddene i Skienselva. Skred kan ha svært alvorlige konsekvenser i disse tett bebygde områdene, og det er viktig å forsere sikringsarbeidene. Departementet ønsker å komme i gang med fysiske tiltak på de mest utsatte parsellene så raskt som mulig.

Behovet for sikringstiltak i Skaun gjelder spesielt sentrumsområdene med relativt tett bebyggelse. I Skaun er det mulig å spare betydelige utgifter til masse fordi E39 skal legges om. Massen fra tunnelene som skal sprenges, kan brukes i rassikrings-prosjektet.

For 2003 er det tidligere bevilget nær 55 millioner kroner til sikrings- og miljøtiltak i vassdrag. Olje- og energidepartementet foreslår nå en tileggsbevilgning på 12 mill. kroner for 2003 for å komme i gang med de mest utsatte områdene i løpet av året.