Historisk arkiv

Internasjonalt forum for forskningssamarbeid om C02-utskilling og håndtering

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Forumet har som mål å videreutvikle teknologier knyttet til utskilling, lagring og/eller bruk av CO 2. (24.06.03)

Pressemelding

Nr.: 71/03
Dato: 24.06.03

Kontaktperson: Sissel Edvardsen, 22 24 61 09

Internasjonalt forum for forskningssamarbeid om C02-utskilling og håndtering

Statssekretær Brit Skjelbred i Olje- og energidepartementet deltar på åpningsmøtet av det internasjonale samarbeidsforumet Carbon Sequestration Leadership Forum, i Washington DC 23. til 25. juni. Forumet har som mål å videreutvikle teknologier knyttet til utskilling, lagring og/eller bruk av CO 2. Hun vil signere, på Norges vegne, et charter som utdyper hensikt, funksjon og organisering av forumet.

-Norge ble ved årsskiftet invitert av amerikanske myndigheter til å delta i forumet, sammen med 12 andre land og Europakommisjonen. Vi har store forventinger til at dette blir en viktig plattform for å få videreutviklet og demonstrert ulike teknologier og teknikker knyttet til CO 2-håndtering. For Norge vil det være spesielt interessant hvis man klarer å komme så langt at CO 2 kan brukes til økt oljeutvinning, sier statssekretær Skjelbred.

-Vi vil også understreke de mulighetene dette internasjonale samarbeidet kan gi Norge og norske aktører til å videreutvikle nettopp den type teknologi vi her snakker om. De erfaringene for eksempel Statoil har fra deponering av CO 2 i undergrunnen på Sleipner, er ett eksempel på mulig kompetanseoverføring fra norsk side, sier statssekretæren.