Historisk arkiv

Olje- og energiministeren sin kalender for veke 12

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgjevar: Olje- og energidepartementet

Pressemelding

Nr.: 24/03
Dato: 14.03.2003

Kontaktperson:Lars Nermoen, 22 24 61 07

Olje- og energiministeren
sin kalender for veke 12

Utdrag frå olje- og energiminister Einar Steensnæs sin kalender for neste veke:
Statsministeren og statsrådane har normalt følgjande faste postar i sine vekeprogram: regjeringskonferanse på Statsministeren sitt kontor måndag og torsdag kl 12.15, og Statsrådets møte på Slottet fredag kl 11.00.

Måndag 17. til laurdag 22. mars
Statsråden reiser til Japan for å ta del i Verdas vassforum i samanheng med Ferskvatnets år. Onsdag den 19. mars vil han holde opningsinnlegget på seminaret Governing Water Resources in Norway, som Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) arrangerer.

Torsdag den 20. mars
deltek statsråden på eit seminar om mellom anna hydrogen som energikjelde og utvikling av miljøvenlege energikjelder. Seminaret finn stad på universitetet i Kyoto, og statsråden vil mellom anna få innsyn i eit samarbeid som universitetet har med NTNU om utvikling av brenselceller.

Fredag den 21. mars
er statsråden til stades på European Day, eit seminar om EU sitt vassdirektiv.

Statsråden kjem og til å ha fleire bilaterale møter med vassressurs-/vassministrar frå mellom anna Tyrkia, India og Kina.

Kontaktperson i Japan er Sissel Edvardsen på
mobiltelefon: + 81 90 69 40 33 73

Måndag 24. mars
Kl 10.00 opnar statsråden det nye energigjenvinningsanlegget til Sarpsborg Energigjenvinning KS. Opningsseremonien finn stad inne på Borregård sitt industriområde.

Tysdag 25. mars
Kl 15.30 held olje- og energiministeren eit innlegg i samanheng med markeringa av Verdas vassdag. Miljøvernminister Børge Brende og utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson vil og helde innlegg under arrangementet, som byrjar kl 09.00 og held fram til kl 16.00. Markeringa finn stad i Gamle Logen på Grev Wedels plass 2 i Oslo.

Norsk hydrologiråd, Norsk vassforeining og Norske Sivilingeniørars Foreinings Bistandsforum står i samarbeid med Noregs Vassdrags- og energidirektorat bak arrangementet. Ta kontakt med Arne Haugum i Norsk hydrologiråd for meir informasjon om programmet for dagen: 22 95 92 92.