Historisk arkiv

Norge deltar i internasjonalt samarbeid om energimerking av kontorutstyr

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

- Energy Star er en spennende ordning som utnytter potensialet i et frivillig samarbeid mellom myndighetene og industrien. Å fremme energieffektive produkter på denne måten gir både økonomiske og miljømessige gevinster, sier olje- og energiminister Thorhild Widvey.(03.12.04)

Pressemelding

Nr.: 140/04
Dato: 03.12.04

Kontaktperson: Sissel Edvardsen, 22 24 61 09

Norge deltar i internasjonalt samarbeid om energimerking av kontorutstyr (Energy Star)

-Energy Star er en spennende ordning som utnytter potensialet i et frivillig samarbeid mellom myndighetene og industrien. Å fremme energieffektive produkter på denne måten gir både økonomiske og miljømessige gevinster, sier olje- og energiminister Thorhild Widvey.

EØS-komiteen vedtok i dag å innlemme en forordning om merking av energieffektivt kontorutstyr i EØS-avtalen. Merkingen som forordningen foreskriver, Energy Star, er opprinnelig et amerikansk initiativ for å fremme samarbeid mellom myndighetene og industrien om energieffektive produkter. I dag deltar både EU og en rekke andre land i samarbeidet om merking av kontorutstyr. Norge, Island og Liechtenstein har også inngått en avtale med USA om retten til å bruke logoen Energy Star.

Samarbeidet innebærer at norske produsenter av kontorutstyr får anledning til å registrere seg som Energy Star-partnere og benytte logoen på sine produkter dersom disse tilfredsstiller minstestandardene 1 for effektiv energibruk. Samtidig får også selgere av slikt kontorutstyr anledning til å registrere seg som partnere og benytte logoen. Det er EU-kommisjonen som på vegne av medlemslandene i EØS-området registrerer partnere og gir rett til å bruke Energy Star-logoen. Kommisjonen har også ansvar for å hindre misbruk av logoen.

hjemmesiden for Energy Star er det også en kalkulator som publikum kan bruke for å regne ut besparelsen ved å velge energieffektivt kontorutstyr, og finne de mest energieffektive modellene:

Energy Star Office equipment product specifications (pdf format)