Historisk arkiv

OED har mottatt utbyggingsplan for Skinfaks/Rimfaks IOR

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energidepartementet mottok i dag Plan- for utbygging og drift (PUD) for utbyggingen Skinfaks/Rimfaks IOR. (08.12.04)

Pressemelding

Nr.: 143/04
Dato: 08.12.2004

Kontaktperson: Sissel Edvardsen, 22 24 61 09

OED har mottatt utbyggingsplan for Skinfaks/Rimfaks IOR

Geir Illsaas og Olafr RøsnesOlje- og energidepartementet mottok i dag Plan- for utbygging og drift (PUD) for utbyggingen Skinfaks/Rimfaks IOR*.

Strukturene Skinfaks og Rimfaks ligger i Nordsjøen ca. 15 km sørvest for Gullfaksfeltet. Havdybden i området er om lag 140 meter. Statoil er operatør for feltet som er planlagt bygd ut med en undervannsinstallasjon knyttet til Gullfaks C-plattformen. Investeringene i utbyggingen beløper seg til om lag 3,4 milliarder kroner. Produksjonen skal i følge planen ta til høsten 2006 og pågå i åtte – ti år.

- Jeg ser svært positivt på at rettighetshaverne på Gullfaks ønsker å bygge ut Skinfaks/Rimfaks IOR. Disse strukturene ligger i et område med godt utbygd infrastruktur, og prosjektet kan gi et viktig bidrag til å opprettholde produksjonen fra Gullfaksfeltet i årene fremover, sier olje- og energiminister Thorhild Widvey.

Skinfaks/Rimfaks IOR er det første av de syv nye utbyggingsprosjektene som Olje- og energidepartementet forventer å motta Plan for utbygging og drift (PUD) for i løpet av det nærmeste halvåret. Disse prosjektene omfatter en utvinning av mer enn 250 millioner fat olje og 40 milliarder standard kubikkmeter gass. Den totale ressursmengden kan sammenlignes med ressursene i Visundfeltet, og kan utløse investeringer på om lag 25 milliarder kroner.

Utbyggingsplanen for Skinfaks/Rimfaks IOR vil bli behandlet av Regjeringen i løpet av februar 2005.

* Increased oil recovery (økt oljeutvinning)