Historisk arkiv

Olje- og energiministeren sin kalender for veke 43

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Pressemelding

Nr.: 121/04
Dato: 15.10.04

Kontaktperson: Lars Nermoen, 22 24 61 07

Olje- og energiministeren sin kalender for veke 43

Utdrag frå olje- og energiministeren sin kalender for neste veke: Statsministeren og statsrådane har normalt følgjande faste postar i sine vekeprogram: regjeringskonferanse på statsministeren sitt kontor måndag og torsdag kl 12.15, og Statsrådets møte på Slottet fredag kl 11.00.

Måndag 18. oktober
Kl 17.00 gjestar olje- og energiminister Thorhild Widvey OSO Hotwater i Hokksund. Der vil statsråden foreta den offisielle opninga av ECO Foam System, som er ein ny type energisparande isolasjonsmateriale.

For meir informasjon, sjå internettsidene til OSO Hotwater

Pressekontakt for statsråden i Hokksund er Lars Nermoen, 990 13 280.

Onsdag 20. oktober
Kl 09.30 møter statsråden den tyrkiske energiministeren, Dr. Mehmet Hilmi Güler. De to ministrane kjem til å snakke om spørsmål av felles interesse vedrørande olje- og gassverksemda.

Statsråden har to spørsmål i Stortingets spørjetime kl 11.00:

Frå representanten Rolf Terje Klungland til olje- og energiministeren: "Statsråden uttaler til Dagens Næringsliv 11. oktober at andre departement enn Olje- og energidepartementet må ta ansvar for situasjonen i Mo i Rana, etter at kraftkontraktene for industrien på stedet utgår i 2005. I statsbudsjettet for 2005 avviser Regjeringen at det er mulig å innføre en ny generasjon kraftkontrakter for norsk industri. Bare i Mo i Rana står 2 000 industriarbeidsplasser i fare. Hva kan den kraftforedlende industrien vente seg av initiativ fra Regjeringen fremover?"


Frå representanten Øyvind Vaksdal til olje- og energiministeren: "Statsråden slo fast på en energikonferanse i Haugesund i august at det ikke var noen politisk usikkerhet eller motvilje mot gasskraftverk. Etter at Naturkraft kunngjorde at de vil realisere sin konsesjon på Kårstø, har dog flere av hennes regjeringskollegaer, deriblant statsministeren, miljøvernministeren og landbruksministeren, vist sin motvilje, og det er sågar påstått at gasskraft vil medføre høyere kraftpris.
Deler statsråden nevnte regjeringskollegaers syn på gasskraft og kraftpris?"