Historisk arkiv

Regulering av nettvirksomhetens inntekter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Pressemelding

Nr.: 17/04
Dato: 12.03.2004
Kontaktperson: Lars Nermoen, 22 24 61 07

Regulering av nettvirksomhetens inntekter


Olje- og energiminister Einar Steensnæs mottok i dag en rapport fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) om prinsipper for regulering av nettvirksomhetens inntekter. Rapporten inneholder NVEs vurderinger og innspill for prinsipper for økonomisk regulering av nettvirksomheten fra 2007.

- Elnettet er en vesentlig del av energiforsyningen, og hvordan nettvirksomheten drives og reguleres fra myndighetenes side er viktig, sier olje- og energiminister Einar Steensnæs.

Rapporten er et resultat av en åpen og grundig prosess, hvor det har vært gjennomført faglige og prinsipielle analyser knyttet til nettreguleringen. Berørte organisasjoner har fått mulighet til å komme med innspill og synspunkter.

Investeringer, leveringskvalitet og kundeinteresser må ha større oppmerksomhet enn tidligere. Jeg legger vekt på at myndighetene klargjør hovedprinsippene for reguleringen av nettvirksomheten i god tid før dagens reguleringsperiode løper ut ved utgangen av 2006, sier olje- og energiminister Einar Steensnæs.

Rapporten er tilgjengelig på NVEs internettsider: www.nve.no