Historisk arkiv

OED sier ja til utbygging av Høg-Jæren vindkraftkanlegg

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energidepartementet har i dag gitt Jæren Energi AS konsesjon for å bygge og drive Høg-Jæren vindkraftanlegg. (06.09.05)

Pressemelding

Nr.: 117/05
Dato: 06.09.2005

Kontaktperson: Sissel Edvardsen, 22 24 61 09

OED sier ja til utbygging av Høg-Jæren vindkraftkanlegg

Olje- og energidepartementet har i dag gitt Jæren Energi AS konsesjon for å bygge og drive Høg-Jæren vindkraftanlegg.

Anlegget skal bygges i Time og Hå kommuner i Rogaland, og bestå av inntil 27 vindturbiner med en samlet installert effekt på 80 MW og en beregnet årsproduksjon på ca. 250 GWh. Dette tilsvarer strømforbruket til 12 500 gjennomsnittshusholdninger.

-Høg-Jæren vindkraftanlegg vil gi et betydelig bidrag til regjeringens mål om økt miljøvennlig energiproduksjon, og bidra til økt lokal og regional verdiskapning, sier olje- og energiminister Thorhild Widvey. -Anlegget er dessuten et viktig bidrag til kraftoppdekningen i Stavanger-regionen, sier statsråd Widvey.

Vindkraftanlegget på Jæren er å anse som et svært godt energitiltak. Det er fastsatt avbøtende tiltak av hensyn til miljøvirkningene. Vindressursene i området er gode og produksjonen kan mates inn i eksisterende kraftnett uten bygging av nye kraftledninger.

Gjennom konsesjonen er det stilt krav om nærmere angitte avbøtende tiltak av hensyn til blant annet sørlig myrsnipe og kystlynghei.