Historisk arkiv

Presseinvitasjon — Olje- og energiministeren arrangerer "The Arctic Energy Agenda" i Kirkenes 7. juli 2005

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Det er økende erkjennelse av nordområdenes potensiale som petroleums-provins og betydningen av en bærekraftig peroleumsvirksomhet.Thorhild Widvey har tatt initiativ til å drøfte dette på en rundbordskonferanse på Grenselandsmuseet for nasjonale og internasjonale beslutningstakere.( 27.06.05)

Pressemelding

Nr.: 86-05
Dato: 27.06.05

Kontakt: Hartvig Munthe-Kaas, telefon 22 24 61 24

Presseinvitasjon – Olje- og energiministeren arrangerer "The Arctic Energy Agenda" i Kirkenes 7. juli 2005

Det er økende erkjennelse av nordområdenes potensiale som petroleums-provins og betydningen av en bærekraftig peroleumsvirksomhet. Olje- og energiminister Thorhild Widvey har tatt initiativ til å drøfte dette på en rundbordskonferanse på Grenselandsmuseet i Kirkenes den 7. juli i år for nasjonale og internasjonale beslutningstakere.

Widvey har blant annet invitert EUs energikommissær Andris Piebalgs, USAs Under Energy Secretary David Garman, russiske ledere på ministernivå samt toppledere fra norske og internasjonale oljeselskaper.

Pressen inviteres til å delta ved åpningen av konferansen torsdag 7. juli kl. 09.00 på Grenselandsmuseet. I tillegg vil pressen gis mulighet til å møte deltakerne i pausene. Olje- og energiminister Widvey inviterer dessuten til pressekonferanse etter konferansen kl. 16.30 på samme sted.

Fredag 8. juli kl. 09.15 skal ministrene besøke Snøhvitanlegget på Melkøya i Hammerfest. Statoil vil gi en orientering om Barentshavet og Snøhvit, og deretter blir det omvisning på anlegget. Pressen inviteres til å delta under denne omvisningen.

Nærmere detaljer om konferansen og besøket på Snøhvitanlegget vil fremgå i pressemelding fra Olje- og energidepartementet senere denne uken.

Vi understreker at det er nødvendig med påmelding for alle journalister og fotografer. Vennligst send en epost til Trude Larstad på tl@oed.dep.no, eller ring 22 24 61 76 innen kl. 14.00 fredag 1. juli for påmelding.