Historisk arkiv

Utdrag frå olje- og energiminister Thorhild Widveys kalender for veke 22

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgjevar: Olje- og energidepartementet

Pressemelding

Nr.: 65/05
Dato: 26.05.2005

Kontaktperson: Sissel Edvardsen, 22 24 61 09

Utdrag frå olje- og energiminister
Thorhild Widveys kalender for veke 22

Statsministeren og statsrådane har normalt følgjande faste postar i sine vekeprogram: regjeringskonferanse på statsministeren sitt kontor måndag og torsdag kl 12.15, og Statsrådets møte på Slottet fredag kl 11.00.

Mandag 30. mai
Olje- og energiminister Thorhild Widvey og forsvarsminister Kristin Krohn Devold besøker Forsvarets Fellesoperative hovedkvarter, FOHK, i Stavanger i dag.

Å dra nytte av erfaringer og gjennomgå resultater etter beredskapsøvelse ”Gemini” er hovedformålet med besøket.

Beredskapsøvelsen Gemini er rettet mot antiterror og ble gjennomført i samarbeid med politiet. Beskyttelse av olje og gassinstallasjoner i forhold til terrortrussel ble spesielt vektlagt under øvelsen som ble avsluttet i går. Politiet har det overordnede ansvar mot terrortrusler i fredstid, og kan trekke på Forsvarets ressurser ved behov. Under øvelsen deltok Forsvarets spesialstyrker sammen med politiets enheter.

Statsrådene vil i tillegg bli orientert om krisehåndtering og kystberedskap og overvåkning.

Tysdag 31. mai
Kl. 10.00: Statsråden er i Stortinget under handsaminga av St.prp. nr. 1 (2004-2005) Del III, kapittel 6, om kraftkontrakter.

Fredag 3. juni
Statsråden besøkjer Snøhvitanlegget på Melkøya i Hammerfest på formiddagen. Med på besøket er også fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen, statssekretærane Eirik Moen, Odd Jostein Sæter og Gunnar Kvassheim frå Statsministerens Kontor. I tillegg er fleire stortingsrepresentantar, blant dei Julie Christiansen, som er saksordførar for Nordområdemeldinga, med.

Statoil vil gi ei orientering om Snøhvitanlegget, og det vil også bli ein omvisning på anlegget.

Pressekontakt for statsråden i Hammerfest er politisk rådgjevar Bjørn Kjetil Mauritzen, tlf. 99 55 49 65.

På ettermiddagen reiser statsrådane Widvey og Ludvigsen til Alta, der dei saman med statsminister Kjell Magne Bondevik skal møte næringslivsleiarar frå Finnmark, Troms og Nordland. Med på møtet er også sametingspresidenten og fylkesordførarane i dei tre fylka. Møtet finn stad på Rica Hotell Alta.

Laurdag 4. juni
Kl. 19.00: Stortingets avslutningsfest på Akershus Slott.