Historisk arkiv

Sju flyselskaper ønsker å drive regionale flyruter i Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet har mottatt anbud fra sju flyselskaper for drift av regionale flyruter i Norge. Disse selskapene har levert anbud. (18.06.02)

Pressemelding

Nr.: 71/2002
Dato: 18.06.02

Sju flyselskaper ønsker å drive regionale flyruter i Norge

Samferdselsdepartementet har mottatt anbud fra sju flyselskaper for drift av regionale flyruter i Norge. Disse selskapene har levert anbud:

  • Coast Air AS, Norge
  • KATO Airline AS, Norge
  • Arctic Air AS, Norge
  • Danish Air Transport AS, Danmark
  • Norwegian Air Shuttle AS, Norge
  • Widerøe's Flyveselskap ASA, Norge
  • European Executive Express AB, Sverige

Anbudene er kommet inn etter en åpen anbudsutlysning som skjedde den 10. mai i år. Flyselskaper i alle EØS-land ble invitert til å levere anbud. Anbudskonkurransen omfattet trafikk ved 29 regionale lufthavner i Norge for en periode på tre år, med igangsetting av trafikk fra 1. april 2003.

Anbudsinnbydelsen omfattet 15 ruteområder som igjen er fordelt på i alt 20 anbudsruter. Ti av ruteområdene består av ett enkelt anbud, mens hvert av de øvrige ruteområdene består av to anbud. For ruteområder med to anbud og for noen andre forhåndsdefinerte rutekombinasjoner var det anledning for flyselskapene til å slå sammen anbudene til ett samlet anbud.

Samferdselsdepartementet vil nå gå gjennom anbudene, med sikte på å velge hvilke selskap som skal få enerett til å fly de enkelte rutene. Anbudene vil også bli gjennomgått av Luftfartstilsynet. Valg av flyselskap kan tidligst skje 19. august 2002.

Enerett til å drive en rute vil bli tildelt det flyselskapet som har det laveste krav til godtgjørelse fra staten og som ellers oppfyller de krav som er fastsatt når det gjelder billettpriser, antall avganger og flyenes størrelse og setekapasitet.



Se også:
 
Anbudsinnbydelsen fra 10.05.2002

Pressemelding fra 10.05.2002