Historisk arkiv

Samferdselsminister Torild Skogsholm leder Norges delegasjon til Verdenstoppmøtet om informasjonssamfunnet i Genève 10.-11. desember

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

- Dette er en enestående mulighet til å drøfte de utfordringene som den informasjonsteknologiske revolusjonen gir oss. Det viktigste er å sikre at den digitale utviklingen ikke bidrar til å øke forskjellene mellom verdens folk og land, men at den kommer alle folk til gode, sier samferdselsministeren. (09.12.03)

Pressemelding

Nr.: 141/03
Dato: 09.12.03

Samferdselsminister Torild Skogsholm leder Norges delegasjon til Verdenstoppmøtet om informasjonssamfunnet i Genève 10.-11. desember

Samferdselsminister Torild Skogsholm reiser i dag til Genève, der hun skal lede Norges delegasjon til FN-verdenstoppmøtet om informasjonssamfunnet 10.-11. desember. Hovedtemaet for møtet er den såkalte "digitale kløften", det vil si hvordan informasjonsteknologien kan utnyttes for å minske forskjellene mellom rike og fattige land. Verdenstoppmøtet skal avholdes i to faser, med første fase i Genève nå og andre fase i Tunis i november 2005.

- Dette er en enestående mulighet til å drøfte de utfordringene som den informasjonsteknologiske revolusjonen gir oss, sier samferdselsminister Torild Skogsholm.

- Det viktigste er å sikre at den digitale utviklingen ikke bidrar til å øke forskjellene mellom verdens folk og land, men at den kommer alle folk til gode. I forhandlingene har Norge vært særlig opptatt av likestilling, kulturelt mangfold og barns rettigheter, sier Skogsholm.

Hovedmålet med Verdenstoppmøtet er å utarbeide rammene for de politiske svar på de spørsmål som den informasjonsteknologiske revolusjonen reiser for verdenssamfunnet. Planen er at det på Verdenstoppmøtet skal vedtas en slutterklæring og en handlingsplan.

Samferdselsminister Torild Skogsholm skal lede den norske delegasjonen som består av representanter for flere departementer (Utenriksdepartementet, Nærings- og handelsdepartementet, Kultur- og kirkedepartementet, Utdannings- og forskningsdepartementet, Barne- og familiedepartementet og Samferdselsdepartementet). I tillegg deltar representanter for flere organisasjoner, blant annet LO og NHO.

Til redaksjonen:
Kontaktperson Eva Hildrum, telefon 90 20 65 23.