Historisk arkiv

Samferdselsminister Torild Skogsholm: Informasjonsteknologi kan bekjempe fattigdom

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

- Norge ønsker å oppmuntre til utvikling av nasjonale IKT-strategier i alle land. Slike strategier bør være en integrert del av arbeidet med bistands- og utviklingspolitikk, som et redskap for å forbedre helse, utdanning, likestilling og miljø, og for å bekjempe fattigdom. Dette sa samferdselsminister Torild Skogsholm i sin tale ved FN-verdenstoppmøtet i Genève i går kveld. (11.12.03)

Pressemelding

Nr.: 142/03
Dato: 11.12.03

Samferdselsminister Torild Skogsholm: Informasjonsteknologi kan bekjempe fattigdom

- Norge ønsker å oppmuntre til utvikling av nasjonale IKT-strategier i alle land. Slike strategier bør være en integrert del av arbeidet med bistands- og utviklingspolitikk, som et redskap for å forbedre helse, utdanning, likestilling og miljø, og for å bekjempe fattigdom.

Dette sa samferdselsminister Torild Skogsholm i sin tale ved FN-verdenstoppmøtet i Genève i går kveld. Skogsholm leder Norges delegasjon til Verdenstoppmøtet. I sin tale tok Skogsholm også opp informasjonsteknologiens muligheter for å fremme kulturelt og språklig mangfold.

- Lokal produksjon av innhold og bruk av flere språk er viktige utfordringer for å utnytte informasjonssamfunnets muligheter. Vi har et felles ansvar for å ta vare på kulturelt og språklig mangfold ved å støtte opp under ikke-kommersielle anvendelser av informasjonsteknologi, sa Skogsholm.

- IKT gir oss store muligheter. Samtidig må vi ikke glemme de store utfordringene som følger med. Nettkriminalitet, "spam" og nettverkssikkerhet er temaer den norske regjering er opptatt av. Dette er utfordringer som bare kan løses gjennom et godt internasjonalt samarbeid, og jeg ønsker FNs rolle i dette velkommen, sa Skogsholm.



Til redaksjonen
For mer informasjon, se:

Samferdselsminister Torild Skogsholms tale ved ved FN-verdenstoppmøtet i Genève 11.desember 2003.

Pressemelding av 9. desember: Samferdselsminister Torild Skogsholm leder Norges delegasjon til Verdenstoppmøtet om informasjonssamfunnet i Genève 10.-11. desember

Kontaktperson: ekspedisjonssjef Eva Hildrum, Samferdselsdepartementet, telefon 90 20 65 23.