Historisk arkiv

Åpning av E6 Halmstad - Patterød: Motorvegstandard fra Oslo til Svinesund i 2008

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Samferdselsminister Torild Skogsholm åpnet i dag den sju kilometer lange strekningen fra Halmstad til Patterød, på E6 i Østfold. (21.09.04)

Pressemelding

Nr.: 105/04
Dato: 21.09.04

Åpning av E6 Halmstad – Patterød: Motorvegstandard fra Oslo til Svinesund i 2008

- Vi ser nå resultatet av den sterke satsningen som pågår på E6 mellom Oslo og Svinesund. Dette er en viktig veg for næringslivet og verdiskapningen – ikke bare i Akershus og Østfold, men i hele landet, sa samferdselsminister Torild Skogsholm da hun i dag åpnet den sju kilometer lange strekningen fra Halmstad til Patterød.

- Som samferdselsminister har jeg lagt vekt på å framskynde utbyggingen av det høytrafikkerte, ulykkesutsatte stamvegnettet til motorveg med midtdeler.

Jeg er glad for at vi i løpet av det siste året har kunnet åpne om lag 20 kilometer ny motorveg på E6 mellom Oslo og Svinesund, sier samferdselsministeren.

- Regjeringen går inn for at utbyggingen på deler av strekningen fra Oslo til Svinesund framskyndes med enda ett år, det vil si at E6 gjennom Østfold skal stå ferdig utbygd med fire felt i 2008. Satsningen på E6 i Akershus videreføres i tråd med planene slik at vegen kan ferdigstilles der innen 2009. Vi er med andre ord kommet godt i gang med å oppfylle vår del av den felles norsk-svenske ambisjonen om fire felt på E6 helt fra Oslo til Göteborg innen 2009, sier samferdselsminister Torild Skogsholm.


Til redaksjonen

For mer informasjon – se: Samferdselsminister Torild Skogsholms tale ved åpningen av E6 Halmstad – Patterød