Historisk arkiv

Drift av persontransport på Gjøvikbanen: Samferdselsdepartementet kunngjør konkurranse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Samferdselsdepartementet har i dag kunngjort konkurranse for tildeling av kontrakt som gir enerett til å drive persontransport på Gjøvikbanen for en periode på 10 år, med planlagt trafikkstart i juni 2006. (30.04.04)

Pressemelding

Nr.: 50/03
Dato: 30.04.04

Drift av persontransport på Gjøvikbanen: Samferdselsdepartementet kunngjør konkurranse

Samferdselsdepartementet har i dag kunngjort konkurranse for tildeling av kontrakt som gir enerett til å drive persontransport på Gjøvikbanen for en periode på 10 år, med planlagt trafikkstart i juni 2006.

Mulige tilbydere som ønsker å delta i konkurransen må først prekvalifisere seg, det vil si oppfylle fastsatte kvalifikasjonskrav, går det fram av kunngjøringen som er tatt inn i Norsk Lysingsblads database, Doffin.

Persontogtilbudet på Gjøvikbanen omfatter regiontogtrafikk mellom Oslo Sentralstasjon og Gjøvik stasjon og lokaltogtrafikk mellom Skøyen stasjon i Oslo og Hakadal i Akershus eller Jaren i Oppland.

Tilbydere som oppfyller kvalifikasjonskravene vil høsten 2004 bli invitert av Samferdselsdepartementet til å delta i konkurransen om drift av persontransport på Gjøvikbanen, ved å få tilsendt konkurransegrunnlaget.

- Regjeringen ønsker å bidra til en mer positiv utvikling i togtrafikken, og tar derfor i bruk konkurranse som ett av flere virkemidler. Målet er å sikre en mer offensiv og framtidsrettet jernbane med enda sterkere fokus på de reisende. All erfaring fra utlandet viser at konkurranse gir mer og bedre jernbane for pengene, sier samferdselsminister Torild Skogsholm.

- Konkurranse vil bidra til å skape et mangfold i jernbanen på samme måte som i luftfart og bussnæringen, med flere aktører som gjensidig kan utfordre hverandre til å bli bedre. Vi vil også få synliggjort kostnadene ved å trafikkere de ulike strekningene. Sikkerhet har førsteprioritet i det norske regelverket for konkurranse om drift av persontransport med tog. Bare selskap som oppfyller fastsatte krav til sikkerhet vil få mulighet til å gi tilbud, sier samferdselsministeren.


Til redaksjonen

For nærmere opplysninger – se Norsk Lysingsblads database, Doffin og Samferdselsdepartementets nettsider om bane og konkurranse om sporet