Historisk arkiv

E6 i Østfold: Midtrekkverk på strekningen Lekevold - Åsgård

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Regjeringen går inn for at det på E6 i Østfold skal bygges midlertidig midtrekkverk på strekningen Lekevold – Åsgård. Dette går fram av et forslag som ble lagt fram i statsråd i dag. (07.05.04)

Pressemelding

Nr.: 59/04
Dato: 07.05.04

E6 i Østfold: Midtrekkverk på strekningen Lekevold – Åsgård

Regjeringen går inn for at det på E6 i Østfold skal bygges midlertidig midtrekkverk på strekningen Lekevold – Åsgård, og at det på strekningen Ingedal – Lekevold skal gjennomføres et prøveprosjekt med oppmerking av en bred, profilert midtlinje.

Dette går fram av et forslag som ble lagt fram i statsråd i dag.

- Det har vært mange ulykker på E6 i Østfold med flere drepte og hardt skadde. I påvente av utbygging av strekningen til firefelts motorveg, vil bygging av et midtrekkverk og profilerte midtlinjer være effektive tiltak for å redusere de alvorlige ulykkene på E6, sier samferdselsminister Torild Skogsholm.

Utbyggingen av hele E6 gjennom Østfold til firefelts motorveg er planlagt å stå ferdig i 2009. Strekningen Lekevold – Åsgård er den siste delen av E6 i Østfold som blir ferdig utbygd.

E6 gjennom Østfold er 62 kilometer lang og har stor trafikk og mange ulykker. I tråd med forslag fra Politiet og Statens vegvesen Østfold distrikt er det allerede blitt økt bruk av trafikkontroll, mer og bedre informasjon og forsterket drift og vedlikehold for å redusere antall ulykker på strekningen, går det fram av forslaget.


Til redaksjonen

For mer informasjon - se: St.prp. nr. 62 (2003-2004) Om ein del saker på Samferdselsdepartementets område