Historisk arkiv

Framtidig forvaltning av GSM 900-frekvensene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Samferdselsdepartementet inviterer i dag, i samarbeid med Post- og teletilsynet, til en formell og bred høring om den framtidige bruken av frekvenser som nå nyttes av Telenor og NetCom for drift av mobilnett av typen GSM-900. Høringen har sammenheng med at Telenors og NetComs GSM 900-konsesjoner løper ut 1. november 2005. (28.04.04)

Pressemelding

Nr.: 28/04
Dato: 28.04.04

Framtidig forvaltning av GSM 900-frekvensene

Samferdselsdepartementet inviterer i dag, i samarbeid med Post- og teletilsynet, til en formell og bred høring om den framtidige bruken av frekvenser som nå nyttes av Telenor og NetCom for drift av mobilnett av typen GSM-900.

Høringen har sammenheng med at Telenors og NetComs GSM 900-konsesjoner løper ut 1. november 2005

Høringsfristen for synspunkt på framtidig forvaltning av GSM 900-frekvensene er satt til 28. mai i år. Samferdselsdepartementet vil innen 1. november 2004 ta stilling til spørsmålet om konsesjonsfornyelse.

- Videre forvaltning av GSM 900-frekvensene er av stor samfunnsmessig betydning. Innspillene i denne høringsrunden vil være viktige for departementets beslutning i spørsmålet om fornyelse av konsesjonene. Prosedyren for den videre behandlingen av saken vil bli fastsatt etter at Samferdselsdepartementet har mottatt og ferdigbehandlet innkomne høringsuttalelser, sier samferdselsminister Torild Skogsholm.

Norge har i dag to GSM-nett med meget god dekning også i spredtbygde strøk. 99,2 prosent av Norges befolkning har GSM-dekning der de bor.



Til redaksjonen
For mer informasjon, se høringsbrev av 28.04.04 "Høring frekvenstillatelser i 900 MHZ båndene – frekvenstildeling, frekvensplanlegging og teknologi", med vedlegg