Historisk arkiv

Mobilmarkedet: Ledige frekvenser i 450 MHz-båndet auksjoneres ut

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Samferdselsdepartementet og Post- og teletilsynet inviterer i dag til auksjon av tillatelse til bruk av frekvensene i 450 MHz-båndet i Norge. (01.04.04)

Pressemelding

Nr.: 40/04
Dato: 01.04.04

Mobilmarkedet: Ledige frekvenser i 450 MHz-båndet auksjoneres ut

Samferdselsdepartementet og Post- og teletilsynet inviterer i dag til auksjon av tillatelse til bruk av frekvensene i 450 MHz-båndet i Norge. Frekvensen brukes i dag av Telenor Mobil til drift av mobilsystemet NMT 450. Denne konsesjonen uløper 31. desember i år og baserer seg på gammel analog teknologi som etter hvert vil bli tatt ut av bruk.

- Fortsatt bruk av disse frekvensene vil sikre et godt mobiltelefonitilbud også i områder som ikke dekkes av NetCom og Telenor Mobils GSM-nett. Vi vil i utlysningen stille krav om bygging av nett i områder med dårlig eller manglende GSM-dekning. Det nye nettet vil bli et likeverdig alternativ sammenlignet med dagens 450 nett når det gjelder dekningsgrad og bidra til at ny mobilteknologi innføres i det norske mobiltelefonimarkedet, sier samferdselsminister Torild Skogsholm.

Den nye tillatelsen, som nå skal tildeles ved auksjon, vil tre i kraft fra 1. januar 2005, med 15 års varighet.

Frist for innlevering av bud til Post- og teletilsynet er satt til tirsdag 8. juni klokken 1000. Åpning av budene vil bli gjort samme dag.

I vilkårene for den nye tillatelsen er det tatt inn et krav om etablering av minst 30 basestasjoner, som gir en beregnet minstedekning på 16 000 km², og at dekningen skal være etablert innen 15. september 2005. Det må være god tilgang på terminaler for at dekningskravet skal kunne anses oppfylt. Planer for hvordan denne dekningen skal tilbys må godkjennes av Post- og teletilsynet.



Til redaksjonen:

For nærmere opplysninger, se dokumenter på Post- og teletilsynets hjemmesider www.npt.no. Dokumentet ”Innbydelse til deltakelse i auksjon for fordeling av tillatelse til bruk av frekvensene i 450 MHz båndet i Norge” vil være tilgjengelig fra og med 1. april.

Spørsmål om auksjonen kan fra og med onsdag 14. april til og med fredag 28. mai rettes til Post- og teletilsynet med elektronisk post 450.MHz.auksjon@npt.no.

Spørsmål og svar i forbindelse med utlysningen vil bli gjort tilgjengelige på Post- og teletilsynets hjemmesider.