Historisk arkiv

Samferdselsminister Torild Skogsholm: Ja til hydrogen i transportsektoren

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Samferdselsminister Torild Skogsholm mottok i dag en rapport fra en ekspertgruppe som har sett hva som må gjøres for å fremme økt bruk av hydrogen og nullutslippsteknologi i transportsektoren. (04.05.04)

Pressemelding

Nr.: 53/04
Dato: 04.05.04

Samferdselsminister Torild Skogsholm: Ja til hydrogen i transportsektoren

- En overgang fra fossilt brennstoff til hydrogen vil gi lavere klimagassutslipp, bedre sikkerhet i energiforsyningen og store muligheter for næringsutvikling og verdiskaping. Det er nødvendig med en helhetlig og samlet nasjonal innsats for å introdusere hydrogen, blant annet i transportsektoren. Sammen med olje- og energiministeren vil jeg derfor gå inn for å opprette et nasjonalt ”hydrogenprogram” i samarbeid mellom berørte myndigheter.

Dette sier samferdselsminister Torild Skogsholm i forbindelse med at hun i dag mottok en rapport fra en ekspertgruppe som har sett hva som må gjøres for å fremme økt bruk av hydrogen og nullutslippsteknologi i transportsektoren.

Ekspertgruppe ble oppnevnt av Samferdselsdepartementet i mars i fjor, og er blitt ledet av seksjonssjef Elisabet Fjermestad Hagen, Hydro Energi. Gruppen har i oppgave å klargjøre status og utviklingsmuligheter for bruk av alternative drivstoff og teknologier for veg- og sjøtransport.

I rapporten peker ekspertgruppengruppen også på en del hindringer for hydrogendrevne kjøretøy, og den foreslår virkemidler og tiltak som myndighetene kan sette i verk for å få komme i gang med bruk av hydrogendrevne brenselcellekjøretøy i Norge.

- Transport står for en fjerdedel av de norske klimagassutslippene. Skal vi gjøre noe som monner med det, er det bare en løsning på sikt: Vi må finne best mulig alternativer til dagens forbrenningsmotor basert på fossile drivstoff, sier samferdselsministeren.

Til redaksjonen
 
Samferdselsminister Torild Skogsholms innlegg ved overrekkelse av rapporten, 4. mai 2004

Foreløpig rapport fra arbeidsgruppe " Hydrogen i transportsektoren – hvorfor og hvordan"