Historisk arkiv

Tre flyselskaper ønsker å drive flyruter i Finnmark og Nord-Troms

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet har mottatt anbud fra Coast Air AS, Widerøe´s Flyveselskap ASA og Kato Airline AS for drift av flyruter i Finnmark og Nord-Troms. (07.01.04)

Pressemelding

Nr.: 02/04
Dato: 07.01.04

Tre flyselskaper ønsker å drive flyruter i Finnmark og Nord-Troms

Samferdselsdepartementet har mottatt anbud fra tre flyselskaper for drift av flyruter i Finnmark og Nord-Troms. Disse selskapene har levert anbud:

Coast Air AS, Norge
Widerøe´s Flyveselskap ASA, Norge
Kato Airline AS, Norge

Anbudene er kommet inn etter en åpen anbudsutlysning som skjedde den 4. desember i fjor, da flyselskap i alle EØS-land ble invitert til å levere anbud. Anbudskonkurransen omfatter "ruteområde 1" (ruter mellom Kirkenes, Vadsø, Båtsfjord, Berlevåg, Mehamn, Honningsvåg, Hammerfest og Alta, i tillegg til Vardø - Kirkenes) og "ruteområde 2" (Hasvik - Tromsø, Hasvik - Hammerfest, Sørkjosen - Tromsø).

Utlysningen av anbudskonkurransen har sammenheng med at Widerøe, som i dag trafikkerer strekningene, har varslet at selskapet vil innstille driften på disse rutene med virkning fra 7. juli 2004.

Enerett til å drive flyvirksomhet i ruteområdene vil bli tildelt det flyselskapet som har det laveste krav til godtgjørelse fra staten og som ellers oppfyller de krav som er fastsatt når det gjelder blant annet billettpriser, antall avganger og flyenes størrelse og setekapasitet.

Valg av flyselskap kan tidligst skje 5. mars i år.


Til redaksjonen
For mer informasjon - se: Samferdselsdepartementets pressemelding av 4. desember 2004 (i norsk og engelsk versjon) om anbudsutlysingen, med lenke til anbudsinvitasjon (i pdf-format).