Historisk arkiv

22,6 millioner kroner til forsøk med hydrogen og nullutslippsteknologi i transportsektoren

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Norges forskningsråd går på oppdrag av Samferdselsdepartementet nå ut med en utlysning der de ber interesserte om å søke midler til prosjekter som kan bidra til å framskynde utviklingen alternative drivstoff og miljøvennlig energi. (17.02.05)

Pressemelding

Nr.: 17/05
Dato: 17.02.05

22,6 millioner kroner til forsøk med hydrogen og nullutslippsteknologi i transportsektoren

- Økt satsing på hydrogen og nullutslippsteknologi kan i tida framover være avgjørende for å redusere de globale klimautslippene fra transport. Jeg er glad for at Norges forskningsråd på oppdrag av Samferdselsdepartementet nå går ut med en utlysning der de ber interesserte om å søke midler til prosjekter som kan bidra til å framskynde utviklingen av slik ny teknologi, sier samferdselsminister Torild Skogsholm.

Over Samferdselsdepartementets budsjett for 2005 er det satt av 22,6 millioner kroner som skal gå til Norges forskningsråd for å fremme utviklingen av miljøvennlig teknologi, hydrogen og alternative drivstoff i transportsektoren. Satsingen på alternative drivstoff og miljøvennlig energi øker med over 50 prosent sammenlignet med 2004.

Frist for å søke om midler er satt til 5. april i år, og endelig fordeling av midlene vil bli gjort i begynnelsen av mai.

Norges forskningsråd vil blant annet prioritere prosjekter som kan gi raskere introduksjon av ren teknologi og rene og fornybare drivstoff i transportsektoren, prosjekter som bidrar til en helhetlig nasjonal satsing på hydrogen og biodrivstoff og prosjekter som bygger på samarbeid mellom næringsliv og forskningsmiljøer

Til redaksjonen:

For mer informasjon – se: utlysningen på Norges forskningsråds nettside
og Samferdselsdepartementets nettside om forsøk med miljøvennlig teknologi og alternative drivstoff.