Historisk arkiv

Konkurranse om persontransport på Gjøvikbanen: Tre selskap har levert tilbud

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

I konkurransen om drift av persontransport på Gjøvikbanen har Samferdselsdepartementet mottatt tilbud fra selskapene Connex Tog AS, DSB Gjøvikbanen AS og NSB Anbud AS. (07.02.05)

Pressemelding

Nr.: 12/05
Dato: 07.02.05

Konkurranse om persontransport på Gjøvikbanen: Tre selskap har levert tilbud

I konkurransen om drift av persontransport på Gjøvikbanen fra og med juni 2006 har Samferdselsdepartementet mottatt tilbud fra disse tre selskapene: Connex Tog AS, DSB Gjøvikbanen AS og NSB Anbud AS.

Samferdselsdepartementet vil nå gå gjennom de tre tilbudene og vurdere dem opp mot de krav som i konkurransegrunnlaget er forutsatt for persontransporten på Gjøvikbanen. Aktuelle tilbydere vil så bli invitert til forhandlinger med departementet.

- I de kommende forhandlingene vil det være et sterkt konkurransetrykk, med gode muligheter til å forhandle fram en kontrakt som gir et sikkert, attraktivt og stabilt togtilbud til de reisende på Gjøvikbanen. Ved tildelingen av kontrakt vil vi også legge vekt på at driften av togtrafikken skjer på en effektiv måte, sett i forhold til kostnadene som er knyttet til togdriften, sier samferdselsminister Torild Skogsholm.

Samferdselsdepartementet tar sikte på at det i løpet av forsommeren i år skal inngås en kontrakt mellom departementet og det selskapet som vinner tilbudskonkurransen. Det selskapet som får tildelt kontrakten vil få ansvar for å drive det rutegående persontogtilbudet på Gjøvikbanen, fra juni 2006 og 10 år framover.



Til redaksjonen

For nærmere opplysninger og kommentarer:

Statssekretær Arnfinn Ellingsen, via informasjonskonsultent Øyvind H. Kaldestad (22 24 83 79) eller underdirektør Fredrik Birkheim Arnesen (22 24 83 37)

For ytterligere opplysninger – se: Samferdselsdepartementets nettside om ”Konkurranse om sporet”