Historisk arkiv

Samferdselsminister Torild Skogsholm om: ”Flysikkerhet i norsk luftfart under omstillingsprosesser”

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

- Rapporten fra Havarikommisjonen slår fast at det i dag er høy sikkerhet i norsk luftfart, og rapporten er et bidrag i arbeidet med å opprettholde og ytterligere forbedre denne høye sikkerheten, sier samferdselsminister Torild Skogsholm. (05.08.05)

Pressemelding

Nr.: 90/05
Dato: 05.08.05

Samferdselsminister Torild Skogsholm om: ”Flysikkerhet i norsk luftfart under omstillingsprosesser”

- Rapporten slår fast at det i dag er høy sikkerhet i norsk luftfart, og rapporten er et bidrag i arbeidet med å opprettholde og ytterligere forbedre denne høye sikkerheten.

Dette sier samferdselsminister Torild Skogsholm i forbindelse med at Havarikommisjonen for sivil luftfart og jernbane i dag har lagt fram rapporten ”Flysikkerhet i norsk luftfart under omstillingsprosesser”. Rapporten er utarbeidet på oppdrag fra Samferdselsdepartementet.

- Rapporten inneholder anbefalinger om tiltak som bør vurderes for at vi fortsatt skal ha en utvikling med stadig forbedring av sikkerheten i luftfarten.

Samferdselsdepartementet vil nå gjennomgå rapporten. Som ledd i departementets gjennomgang og oppfølging vil nå blant annet Luftfartstilsynet, Avinor AS og flyselskaper få rapporten til uttalelse.

- Omstilling og effektivisering i flyselskapene og hos Avinor AS og andre leverandører av lufthavn- og lufttrafikktjenester er nødvendig for at publikum og næringsliv over hele landet skal få et tilbud om sikker og god flytransport, til rimelige priser. En slik omstilling og effektivisering skal gjennomføres på en måte som fører til at den høye sikkerheten i luftfarten opprettholdes og forbedres, sier samferdselsminister Torild Skogsholm.

Til redaksjonen:

Rapporten er tilgjengelig på Havarikommisjonens nettsider: www.aibn.no