Historisk arkiv

Luftfartstilsynet til Bodø

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Innlegg av samferdselsminister Torild Skogsholm tatt inn i Avisa Nordland 22.11.04

Innlegg av samferdselsminister Torild Skogsholm tatt inn i Avisa Nordland mandag 22. november 2004

Luftfartstilsynet til Bodø

Flytting av Luftfartstilsynet til Bodø i full gang. Det er et faktum at rekrutteringsprosessen i Bodø har vært vanskeligere enn forutsatt. Samtidig opplever vi at 31 ansatte i tilsynet i Oslo har sagt opp. Dette betyr at tilsynets evne til å overvåke og kontrollere sikkerheten settes på prøve. Det skjer i en periode der alle deler av luftfarten er inne i nødvendige og krevende omstillinger.

I en slik situasjon må jeg som øverste politiske ansvarlige for luftfarten føle meg helt trygg på at sikkerheten ivaretas på en fullgod måte. Det skjer blant annet ved å sikre et operativt tilsyn som er fullt ut i stand til å ivareta sine pålagte oppgaver. Mitt viktige anliggende er å sikre at Luftfartstilsynet har tilstrekkelig antall fagfolk i alle aktuelle kategorier.

Mangelfull bemanning i Luftfartstilsynet kan føre til uønskede begrensninger for luftfarten. Særlig helikoptervirksomheten er utsatt i så henseende.

Flyttevedtaket om at Luftfartstilsynet skal til Bodø står fast. Tilsynet er allerede etablert i Bodø, og det skal ha sin ledelse og adresse i Bodø. Regjeringens anbefaling og Stortingets vedtak skal oppfylles, selv om flytteprosessen kan ta noe lenger tid enn tidligere regnet med. Ut fra erfaringene fra flytteprosessen så langt har jeg pekt på at vi må vurdere om enkelte oppgaver bør legges til Østlandsområdet på noe mer varig basis.

Som samferdselsminister har jeg i denne sammenheng to viktige oppgaver:

  • Sørge for å opprettholde sikkerhetsnivået i luftfarten
  • Gjennomføre en vellykket flytting av Luftfartstilsynet til Bodø


Begge deler skal skje!