Historisk arkiv

Åpning av Luftfartstilsynet i Bodø

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Tale av samferdselsminister Torild Skogsholm

Samferdselsminister Torild Skogsholm
Åpning av Luftfartstilsynet i Bodø,
torsdag 1. september 2005
Luftfartstilsynet, Bodø

Det er en stor glede og ære for meg å være med på åpningen av de nye lokalene til Luftfartstilsynet i Bodø. Lokalene er i seg sjøl flotte og funksjonelle, og når vi så legger til utsikta til Børvasstindan, må dette være en av de fineste arbeidsplassene i landet. At kontorene har utsikt til rullebanen på en av de mest trafikkerte flyplassene i landet, bør også bidra med sitt til å motivere folk som har flyfaglige problemstillinger som sitt arbeidsområde.

Det er ikke til å legge skjul på at flyttinga av Luftfartstilsynet til Bodø har vært krevende å gjennomføre. Dette har kanskje vært en av de mest utfordrende sakene jeg har hatt ansvaret for i min statsrådstid. Prosessen har vært smertefull for dem som har hatt sin arbeidsplass i Luftfartstilsynet i Oslo, og som av ulike grunn ikke har ønsket å flytte med tilsynet til Bodø. På den andre sida har flyttevedtaket gitt nye muligheter for dem som ønsker å bo i Bodø og arbeide med flysikkerhet. Det gleder meg derfor å få høre at rekrutteringa til Luftfartstilsynet i Bodø er i rute, og at vi kanskje allerede tidlig i 2006 vil ha en situasjon der hovedtyngden av aktiviteten i Luftfartstilsynet foregår i Bodø, sjøl om endelig flyttedato først er 1. januar 2007.

Den siste tida har vi sett flere alvorlige flyulykker rundt i verden der mange mennesker har omkommet. Dette minner oss på en brutal måte på hvor viktig flysikkerhetsarbeidet er. Vi vet at flysikkerheten i Norge er i verdenstoppen. Luftfartstilsynet har vært en viktig bidragsyter til at vi har kommet dit vi er i dag. Oppgaven for dere som skal arbeide i Luftfartstilsynet her i Bodø, er å være med på å videreføre dette arbeidet, slik at Norge også i framtida kan ligge i toppskiktet i verden når det gjelder flysikkerhet. Jeg vet at dere som er rekruttert hit, har høy kompetanse og høy motivasjon. Jeg følger meg derfor trygg på Luftfartstilsynet kommer til å utføre arbeid av minst like høy kvalitet her i Bodø som det vi har sett i Oslo. Flyttingen av Luftfartstilsynet er også et godt eksempel på at arbeidsplasser som krever ansatte med høy kompetanse kan legges til steder utenfor Oslo.

Mange har bidratt positivt til at vi har kunnet oppfylle Stortingets vedtak, og jeg vil rette en takk til alle disse. Jeg vil takke alle ansatte i hele Luftfartstilsynet for stort engasjement og faglig dyktighet. Jeg må likevel spesielt nevne Otto Lagarhus. Du tok over som luftfartsdirektør i en svært vanskelig situasjon, men i løpet av kort tid klarte du å få flytteprosessen inn på rett spor. Dette har du klart ved å kombinere stor faglig innsikt med en mild, men bestemt framtoning. Jeg vil derfor takke deg for den innsatsen du har gjort så langt.

Avslutningsvis vil jeg gratulere dere som skal arbeide her i Luftfartstilsynet i Bodø med de flotte lokalene og ønske dere lykke til i det viktige arbeidet dere skal utføre!