Historisk arkiv

Arbeid må være førstevalget for å hjelpe folk ut av fattigdom

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Fattigdom handler ikke bare om manglende inntekt, som følge av avhengighet av sosialhjelp eller andre stønadsformer. Det handler også ofte om levekårsproblemer som svak tilknytning til arbeidslivet, manglende bolig og dårlig sosialt nettverk. Gjennom Regjeringens tiltaksplan mot fattigdom satses det på å forbedre velferdsordninger og tiltak, slik at de reellt fanger opp grupper og enkeltpersoner som har behov for ekstra hjelp og støtte (06.11.01)

Pressemelding

Nr.: 89
Dato: 06.11.01

Arbeid må være førstevalget for å hjelpe folk ut av fattigdom

- Jeg er opptatt av at velferdsordningene må bli mer treffsikre i forhold til å fange opp den enkeltes særskilte behov, sier sosialminister Ingjerd Schou, som i dag sammen med statsminister Kjell Magne Bondevik besøker Jobbhuset i bydel Grünerløkka- Sofienberg i Oslo. Fattigdom handler ikke bare om manglende inntekt, som følge av avhengighet av sosialhjelp eller andre stønadsformer. Det handler også ofte om levekårsproblemer som svak tilknytning til arbeidslivet, manglende bolig og dårlig sosialt nettverk. Gjennom Regjeringens tiltaksplan mot fattigdom satses det på å forbedre velferdsordninger og tiltak, slik at de reellt fanger opp grupper og enkeltpersoner som har behov for ekstra hjelp og støtte.

- For å sikre at arbeid er førstevalget også for de som i utgangspunktet stiller svakt på arbeidsmarkedet, viser erfaringer fra Oslo og andre kommuner, at det er ekstra viktig med målrettede kvalifiserings- og aktiviseringstiltak og jeg har stor tro på at det er mulig å få langt flere ut i arbeidslivet, slik at de ikke blir varig fanget i "fattigdomsfellen", sier sosialministeren . Regjeringen er spesielt opptatt av å styrke samarbeid og samordning mellom kommunale etater, Aetatens virkemidler og lokalt næringsliv.

Samarbeidsregjeringen varsler i forbindelse med Tiltaksplan mot fattigdom en rekke tiltak for å bekjempe fattigdom på kort og lang sikt. - Jeg har bedt fag- og forskningsmiljøer komme med innspill til gode tiltak for å bekjempe fattigdom. Jeg er opptatt av å komme raskt på banen, men ikke raskere enn at vi tar oss tid til å mobilisere alle gode krefter som kan gi oss nyttige innspill til å stake ut kursen videre, sier sosialminister Schou.

Kontaktperson:
Underdirektør Gunnar Tveiten, tlf. 22 24 86 20