Historisk arkiv

RIT 2000 - Dragvoll-utredningen fremlagt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Sosial- og helsedepartementet

Helseminister Dagfinn Høybråten mottok onsdag en utredning om Dragvoll som mulig alternativ lokalisering for ny universitetsklinikk i Trondheim. Utredningen belyser hvor vidt det er mulig å bygge universitetsklinikken på Dragvoll til en lavere kostnad og risiko enn foreliggende planer på Øya, og å ferdigstille denne innenfor den forutsatte tidsrammen. Rapporten kan lastes ned her. (19.12.01)

Pressemelding

Nr.: 104
Dato: 19.12.01

RIT 2000 – Dragvoll-utredning framlagt

Helseminister Dagfinn Høybråten mottok onsdag en utredning om Dragvoll som mulig alternativ lokalisering for ny universitetsklinikk i Trondheim. Utredningen belyser hvor vidt det er mulig å bygge universitetsklinikken på Dragvoll til en lavere kostnad og risiko enn foreliggende planer på Øya, og å ferdigstille denne innenfor den forutsatte tidsrammen.

Utredningen belyser og gir en vurdering av mulighetene for å flytte dagens universitetsfunksjoner på Dragvoll til Øya, og om Øya er egnet som framtidig universitetsområde.

Sakens bakgrunn er at Stortinget vedtok i juni i år at det skulle gjennomføres en utredning av et mulig prosjekt på Dragvoll. Utredningen har vært organisert som et prosjekt, ledet av en styringsgruppe med deltagelse fra Sosial- og helsedepartementet, Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet, Finansdepartementet og Arbeids- og administrasjonsdepartementet. Arbeidet er utført som et prosjekt ledet av Jon Østensvig. Faktabeskrivelser og vurderinger i rapporten er laget av prosjektgruppen, dels basert på innspill fra ulike delprosjekter.

Rapporten vil bli sendt på rask høring til sentrale berørte aktører, med frist for uttalelse 21. januar. Departementet vil deretter ta stilling til rapporten.

Kontaktperson:
Vidar Oma Steine, 22 24 82 79