Historisk arkiv

Handlingsplan mot trafficking

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Statsministerens kontor

Pressemelding

Nr.: 126/2002
Dato: 1. august 2002

Handlingsplan mot trafficking

Regjeringen vil i løpet av høsten legge frem en handlingsplan rettet mot trafficking, sa statsminister Kjell Magne Bondevik på et pressemøte i Stavern torsdag. Statsministeren viste til at det i løpet av sommeren har blitt ytterligere klart at organiserte kriminelle gjør store penger på handel med mennesker, og understreket at dette ikke kan godtas.

- I mange tilfeller gjelder det mennesker som er svært ressursfattige og sårbare. Handel med kvinner - og barn - til prostitusjon er et sterkt økende problem. Politiet har avdekket at en rekke kvinner og unge jenter smugles til Norge fra Øst-Europa og Asia. Det vil være særlig viktig å ta bakmennene for all handel med mennesker, sa Bondevik.

Statsministeren varslet at Regjeringen i tilknytning til handlingsplanen mot trafficking arbeider med en rekke mottiltak. Arbeidet vil involvere en rekke departementer. Justisdepartementet vil arrangere et større seminar om temaet 17. september. Av de konkrete tiltak som nå skal utredes er en ny straffebestemmelse spesielt mot handel mot kvinner og barn. Justisdepartementet vil også gjennomgå alle tiltak mot menneskesmugling med sikte på å forsterke og systematisere tiltakene.