Historisk arkiv

Statsministeren til Stockholm, Helsingfors, Tallinn og Budapest

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Statsministerens kontor

Pressemelding

Nr.: 12/2002
Dato: 7. februar 2002

Statsministeren til Stockholm,
Helsingfors, Tallinn og Budapest


I løpet av februar vil statsminister Kjell Magne Bondevik reise på korte besøk til sine kolleger i Stockholm, Helsingfors, Tallinn og Budapest. Formålet med besøkene er å drøfte tosidige, europeiske og internasjonale saker.

Besøket i Stockholm finner sted fredag 15. februar. Det blir frokostmøte med statsminister Göran Persson, og også samtale med Kristdemokraternas leder Alf Svensson.

Besøket i Helsingfors finner sted tirsdag 19. februar. Det blir arbeidslunsj med statsminister Paavo Lippponen, og også møte med president Tarja Halonen og riksdagspresident Riitta Uosukainen.

Besøket i Tallinn tirsdag 19. og onsdag 20. februar er offisielt besøk til Estland, som nylig har fått ny regjering. Det blir regjeringsmiddag tirsdag kveld, med statsminister Siim Kallas som vert. På onsdagen blir det møte med statsminister Kallas, og også samtaler med blant andre president Arnold Rüütel og parlamentspresident Toomas Savi.

Besøket i Budapest finner sted fredag ettermiddag og kveld 22. februar. Det blir møte og arbeidsmiddag med statsminister Victor Orbán, og også samtale med president Ferenc Mádl.


Til red.: Vi kommer tilbake med detaljer om disse reisene.