Historisk arkiv

- Skoleelevene skal kunne rapportere ommobbing på nettstedet Elevinspektørene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Statsministerens kontor

Pressemelding

Nr.: 142/2003
Dato: 24. oktober 2003

Statsminister Kjell Magne Bondevik:
- Skoleelevene skal kunne rapportere om
mobbing på nettstedet Elevinspektørene

-Regjeringen innfører nå en obligatorisk ordning med Elevinspektører. På nettstedet Elevinspektørene skal elever i 7. og 10. klasse, samt på grunnkurset i videregående opplæring kunne rapportere om mobbing. Ungdomstrinnet har særskilte utfordringer som vi tar alvorlig. Målet er mindre mobbing, bedre trivsel og motivasjon, samt informasjon om fysisk arbeidsmiljø og elevmedvirkning, sa statsministeren på en nasjonal verdikonferanse i Stavanger i dag i regi av fylkesmannen i Rogaland, Kristent Pedagogisk Forbund og Utdanningsforbundet.

-Dette blir en sentral del av Regjeringens nasjonale system for kvalitetsvurdering i skolen neste høst. Ordningen er utarbeidet i samarbeid med lærere, elever, forskere og Kommunenes sentralforbund. Alle skal involveres i arbeidet.

Skolene vil ha engasjerte elever som tar ansvar for egen læring. Elevenes motivasjon for å lære er høy og stabil. Dette har vi kunnet måle gjennom nettbaserte undersøkelser kalt Elevinspektørene, der elevene skal si sin mening om opplæringen og andre viktige forhold i skolen. Dataene indikerer at 90 prosent av elevene på ungdomstrinnet og i videregående opplæring er interessert i å lære i mange eller i alle fag på skolen, sa Bondevik.