Historisk arkiv

Regjeringen trapper opp kampenmot arbeidsledigheten, sier statsministeren

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Statsministerens kontor

- Den alvorlige situasjonen på arbeidsmarkedet gjør at Regjeringen har lagt til rette for å gjennomføre en opptrapping av tiltaksinnsatsen med i alt 3.500 plasser. Dermed er vi oppe i over 12.000 tiltaksplasser i året. Dette er et nivå som er godt tilpasset den situasjonen vi har på arbeidsmarkedet nå. Regjeringen fortsetter å følge utviklingen nøye. Det sa statsminister Kjell Magne Bondevik i en tale på tillitsmannskonferansen for KrF i Nord- og Sør-Trøndelag, på Hell i Stjørdal, 12. april. (12.04.03)

Pressemelding

Nr.: 51/2003
Dato: 12. april 2003

Regjeringen trapper opp kampen
mot arbeidsledigheten, sier statsministeren


- Den alvorlige situasjonen på arbeidsmarkedet gjør at Regjeringen har lagt til rette for å gjennomføre en opptrapping av tiltaksinnsatsen med i alt 3.500 plasser. Dermed er vi oppe i over 12.000 tiltaksplasser i året. Dette er et nivå som er godt tilpasset den situasjonen vi har på arbeidsmarkedet nå. Regjeringen fortsetter å følge utviklingen nøye.

Det sa statsminister Kjell Magne Bondevik i en tale på tillitsmannskonferansen for KrF i Nord- og Sør-Trøndelag, på Hell i Stjørdal lørdag morgen.

Statsministeren sa at regjeringen i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, vil legge fram forslag til flere tiltak for å dempe arbeidsledigheten. - Både stimulans av byggeaktivitet og bruk av SND kan være aktuelt. Aller viktigst er å holde fast på en finanspolitikk som kan bidra til redusert rente- og kronekurs, noe som er avgjørende for sysselsettingen, sa Bondevik.

- Det er arbeidskraften som er vår viktigste ressurs, ikke oljen. Arbeidskraften er 15 ganger mer verdt enn all olje og gass og verdien av oljefondet! Derfor er det alvorlig når tallene fra mars viser at det nå er totalt 106 600 arbeidsløse og på tiltak her i landet. Målt i prosent av arbeidsstyrken, er ledigheten nå på 3,9 prosent. Arbeidsløsheten vokser nå i alle sektorer. Dette er bekymringsfullt. Regjeringen vil ikke sitte passivt og se situasjonen utvikle seg, sa statsministeren.

Bondevik sa at deler av de problemer vi nå ser i næringslivet skyldes mange års svekkelse av konkurranseevnen. - Det er først og fremst en følge av at lønnsveksten gjennom en årrekke har vært høyere i Norge enn land vi konkurrerer med. Tariffoppgjøret i LO - NHO-området er et skritt i retning av å få lønnsveksten under bedre kontroll, sa statsministeren.

Statsministeren sa at regjeringen vil hjelpe arbeidsledige tilbake i jobb så raskt som mulig, og samtidig forhindre at det blir nye bølger av arbeidsledige. - Regjeringen har også gitt Aetat til sammen om lag 420 stillinger i 2003 for å styrke rådgivnings- og veiledning for å gi de arbeidssøkende aktiv bistand til selv å forsøke å skaffe seg arbeid, sa statsminister Kjell Magne Bondevik.