Historisk arkiv

Statsministeren uttrykker sjokk og sorg ved Anna Lindhs bortgang

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Statsministerens kontor

- Det er med sjokk og dyp sorg jeg har mottatt meldingen om at utenriksminister Anna Lindh døde som følge av skadene hun ble påført i attentatet i går, sier statsminister Kjell Magne Bondevik. (11.09.03)

Pressemelding

Nr.: 127/2003
Dato: 11. september 2003

Statsministeren uttrykker sjokk og
sorg ved Anna Lindhs bortgang


- Det er med sjokk og dyp sorg jeg har mottatt meldingen om at utenriksminister Anna Lindh døde som følge av skadene hun ble påført i attentatet i går, sier statsminister Kjell Magne Bondevik.

- På vegne av den norske regjering vil jeg uttrykke min dype medfølelse med Anna Lindhs familie, med min kollega Göran Persson og hans regjering. Vi kjente Anna Lindh som en varm person, som en energisk og uredd politiker og som en aktiv og dyktig deltaker i europeisk og internasjonal politikk, sier statsminister Bondevik. - Hun var en strålende representant for Sverige og hun vil bli savnet av alle som hadde gleden av å kjenne henne, sier han.

- Utenriksminister Anna Lindh hadde mange både politiske og personlige venner i Norge. Hun samarbeidet meget nært med utenriksminister Jan Petersen, som kjente henne som en dypt respektert kollega, sier statsministeren.

- Dette brutale drapet viser hvor sårbare våre samfunn er og hvor viktig det er å verne om den åpenhet og frihet som vi verdsetter så høyt. Dette er et alvorlig anslag mot åpne samfunn og den nærhet politikerne både ønsker og bør ha til dem man representerer, sier statsminister Kjell Magne Bondevik.