Historisk arkiv

Priv. til red.:

Fra statsministerens program

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Statsministerens kontor

Pressemelding

Nr.: 204/2004
Dato: 3. desember 2004

Priv. til red:
Fra statsministerens program


Statsministeren og statsrådene har normalt følgende faste poster i sine ukeprogram: regjeringskonferanse på Statsministerens kontor mandag og torsdag kl. 12.15, og Statsrådets møte på Slottet fredag kl. 11.00.


Fredag 3. desember:
Kl. 12.50 tar statsministeren imot FNs høykommissær for menneskerettigheter, Louise Arbour, på Statsministerens kontor. Det er fotomulighet. Etter samtalen er de to tilgjengelige for pressefolk samme sted.
I ettermiddag og kveld er statsministeren i Bergen. Pressekontakt er statssekretær Gunnar Husan, telefon 91 12 12 16.

Kl. 17.00 deltar statsministeren i åpent møte i Rosenkrantz selskapslokaler, Rosenkrantzgate 3 i Bergen, arrangert av Høyre, KrF og Venstre.

Kl. 19.30 er statsministeren vert for en regjeringsmiddag i anledning utdelingen av Holbergprisen i dag (www.holberg.uib.no), i Håkonshallen på Bergenhus festning.

Det er fotomulighet borggården fra kl. 18.45, idet gjestene kommer. Fra ca. kl. 19.20 kan en pressepool (1 fotograf og 1 reporter fra ANB, Bergens Tidende, NRK/Hordaland, NTB/Scanpix, TV2Nyhetene og Se og Hør) arbeide innendørs idet gjestene går til bords. (Statssekretær Husan - telefon 91 12 12 16, har ved middagen med seg som presseansvarlig også seniorrådgiver Karin Steenstrup i UFD – telefon 90 56 44 54).

Lørdag 4. desember:
Ca. kl. 17.00 holder statsministeren appell på Eidsvolls plass i Oslo, i forbindelse med et muslimsk fakkeltog.

Mandag 6. desember:
Kl. 10.00 deltar statsministeren i gjestebud i regi av Rådet for psykisk helse, i Fontenehuset, Holbergs gate 5 i Oslo.

Torsdag 9. desember:
Denne dagen er statsministeren i Tirana i Albania, i anledning en konferanse om interreligiøs og inter-etnisk dialog på Balkan. Pressekontakt er informasjonssjef Øivind Østang, telefon 91 34 64 70. Statsministeren kommer til Tirana sent onsdag kveld 8. desember.

Ca. kl. 09.00 besøker statsministeren et norskstøttet senter for mishandlede barn i en av Tiranas fattige bydeler, ”Kinostudio”. Senteret drives av den albanske avdelingen av organisasjonen Verdens Barn, som støttes av Norge gjennom UNICEF.

Fra kl. 10.00 deltar statsministeren i en konferanse om interreligiøs og inter-etnisk dialog som bidrag til stabilitet på Balkan, på Sheraton Hotel i Tirana. Arrangører er den albanske stat og UNESCO, med Albanias president som vert. Blant deltagerne er også presidentene i Bulgaria, Kroatia, Makedonia, Serbia, Bosnia-Herzegovina og Ungarn.

Fra kl. 15.00 har statsministeren tosidige samtaler med flere av deltagerne i konferansen, på Sheraton Hotel.
Statsministeren reiser tilbake til Oslo fra Tirana om kvelden.

Fredag 10. desember:
Kl. 13.00 er statsministeren til stede under utdelingen av Nobels fredspris for 2004, i Oslo rådhus.
Kl. 19.00 er statsministeren blant gjestene under Nobelkomitéens bankett på Grand Hotell i Oslo.

Lørdag 11. desember:
Kl. 09.00 tar statsministeren imot vinneren av Nobels fredspris 2004, Wangari Maathai, på Statsministerens kontor. Det er fotomulighet. Etter samtalen, ca. kl. 09.30, er de to tilgjengelige for pressefolk samme sted.