Historisk arkiv

Norge støtter Right to Play

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Statsministerens kontor

Statsminister Kjell Magne Bondevik deltok lørdag formiddag på organisasjonen Right to Play’s rundebordskonferanse i Aten. (14.08.04)

Pressemelding

Nr.: 126/2004
Dato: 14.august 2004

Norge støtter Right to Play

Statsminister Kjell Magne Bondevik deltok lørdag formiddag på organisasjonen Right to Play’s rundebordskonferanse i Aten. Statsministeren, som holdt et innlegg om idretten som instrument i freds- og forsoningsarbeid, sa seg villig til å delta aktivt i oppfølgingen av konferansen. Han opplyste videre at NORAD har bevilget ytterligere 1,5 millioner kroner til organisasjonens arbeid.

Organisasjonen Right to Play er grunnlagt og ledes av den tidligere skøyteløperen Johan Olav Koss.

Støtten fra norske myndigheter til Right to Play vil med dette være på i overkant av 7 millioner kroner i 2004. Støtten er fordelt på tiltak i Afghanistan, Uganda, Tanzania, Ghana, De palestinske områdene og Israel. Felles for tiltakene er at de er rettet mot flyktningebarn og barn med vanskelige oppvekstvilkår.

Gjennom organisering av sportsaktiviteter og lek bidrar Right to Play gjennom sine sports- og helseprogram til å lette livssituasjonen for både barn og voksne, samtidig som det skapes en arena for læring, samhold, samarbeide og forsoning. Ved å mobilisere skoler og lokalsamfunn skapes også arenaer for vaksineringsprogram og informasjonskampanjer om store helseutfordringer som HIV/AIDS.