Historisk arkiv

- Tromsø får hovedkontor for blå-grønn matallianse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Statsministerens kontor

-Tromsø får hovedkontoret for et nytt konsern for næringsrettet forskning, den såkalte ”blå-grønne matallianse”. Konsernet skal omfatte flere institutter under Landbruks- og matdepartementet og Fiskeri- og kystdepartementet. Det sa statsminister Kjell Magne Bondevik i sin tale på årsmøtet i Troms KrF fredag. ( 18.02.05)

Pressemelding

Nr.: 40/2005
Dato: 18. februar 2005

Statsminister Kjell Magne Bondevik:

-Tromsø får hovedkontor
for blå-grønn matallianse


-Tromsø får hovedkontoret for et nytt konsern for næringsrettet forskning, den såkalte ”blå-grønne matallianse”. Konsernet skal omfatte flere institutter under Landbruks- og matdepartementet og Fiskeri- og kystdepartementet. Sammen med de nye forskningsmiljøene ved Norsk fiskerihøyskole, vil dette bidra ytterligere til å styrke Tromsøs posisjon som et tyngdepunkt innen marin forskning i Norge.

Dette opplyste statsminister Kjell Magne Bondevik på årsmøtet i Troms KrF fredag, i Sørkjosen.

Det nye forskningskonsernet skal omfatte instituttene Matforsk på Ås, Fiskeriforskning i Tromsø, Norconserv i Stavanger, Akvaforsk på Ås, Sunndalsøra og Averøy, og deler av Havforskningsinstituttet i Bergen. Konsernets hovedkontor i Tromsø vil være en overbygning, mens instituttene og forskningsaktivitetene vil bli værende der de er. Det blir egne datterselskaper på Ås og i Bergen.

Det var et utvalg ledet av NHO-direktør Finn Bergesen jr. som i høst foreslo at næringsrettet og forvaltningsrettet forskning innen blå-grønn sektor bør skilles organisatorisk.

Regjeringen har sluttet seg til forslaget om et nytt konsern for næringsrettet forskning, og legger hovedkontoret til Tromsø. Regjeringen vil komme nærmere tilbake til saken før påske, i en stortingsmelding om marin næringsutvikling.