Historisk arkiv

Fra statsministerens program

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Statsministerens kontor

Pressemelding

Nr.: 92/2005
Dato: 2. mai 2005

Priv. til red.:
Fra statsministerens program


Statsministeren og statsrådene har normalt følgende faste poster i sine ukeprogram: regjeringskonferanse på Statsministerens kontor mandag og torsdag kl. 12.15, og Statsrådets møte på Slottet fredag kl. 11.00.


Søndag 8. mai:
Om ettermiddagen reiser statsministeren til Moskva, i forbindelse med den offisielle russiske markeringen av 60-årsdagen for avslutningen av andre verdenskrig. Pressekontakt er statssekretær Gunnar Husan, telefon 91 12 12 16.

For detaljer om markeringen viser vi til www.may9.ru


Mandag 9. mai:
Denne dagen deltar statsministeren i den offisielle russiske markeringen av 60-årsdagen for avslutningen av andre verdenskrig. Pressekontakt er statssekretær Gunnar Husan, telefon
91 12 12 16.

Tirsdag 10. mai:
Kl. 14.30 deltar statsministeren i kronprinsregentens og dronningens velkomstseremoni for det japanske keiserparet, på Slottsplassen i Oslo. For samlet presseprogram for statsbesøket viser vi til Utenriksdepartementet.
Kl. 20.00 er statsministeren blant gjestene i kronprinsregentens og dronningens gallamiddag i anledning det japanske statsbesøket, på Det kongelige slott.
NB: frist for presseakkreditering til det japanske statsbesøket er 4. mai.

Onsdag 11. mai:
Kl. 09.55 tar statsministeren imot den japanske keiseren til samtale på Statsministerens kontor. Det er fotomulighet for akkreditert presse utenfor høyblokken ved ankomst. En pressepool (for sammensetning viser vi til UDs presseseksjon) kan dekke innledningen til møtet.

Kl. 13.00 er statsministeren vert for en regjeringslunsj i anledning det japanske statsbesøket, på Akershus slott. Det er fotomulighet for akkreditert presse i borggården fra kl. 12.30. En pressepool (for sammensetning viser vi til UDs presseseksjon) kan arbeide i det gjestene går til bords og under statsministerens og keiserens tale.
Kl. 19.00 er statsministeren blant gjestene ved det japanske keiserparets mottagelse i Oslo rådhus.

Fredag 13. mai:
Fra 13. til 15. mai har statsministeren besøk av sin islandske kollega, Halldor Ásgrimsson, i Hardanger. Pressekontakt er statssekretær Gunnar Husan, telefon 91 12 12 16.
Om ettermiddagen kommer de to statsministrene til Ullensvang.
Kl. 17.30 deltar de to statsministrene i åpningen av Hardanger musikkfest, i Hardangerhallen i Ullensvang – se www.hardangermusikkfest.no.
Kl. 20.00 deltar de to statsministrene i et arrangement i Lofthus ungdomshus.
Kl. 22.30 overværer de to statsministrene nattkonsert i Ullensvang kirke

Pinseaften 14. mai:
Kl. 08.00 har statsministrene Bondevik og Ásgrimsson politiske samtaler på Ullensvang Hotell. Det er fotomulighet ved innledningen. Etter samtalen, ca. kl. 09.00, er de to tilgjengelige for pressefolk.
Kl. 10.00 åpner statsminister Bondevik Norsk Vasskraft- og Industristadmuseum, i gamle Tyssedal kraftstasjon – se www.nvim.no.
Kl. 12.00 overværer de to statsministrene konsert i gamle Tyssedal kraftstasjon.
Kl. 21.00 overværer de to statsministrene ballettforestilling i Sima kraftstasjon i Eidfjord.

Pinsedag 15. mai:
Kl. 08.30 har landbruksminister Lars Sponheim frokostbesøk av statsministrene Bondevik og Ásgrimsson, i Ulvik.
Kl. 10.00 har statsministrene Bondevik og Ásgrimsson formiddagsmat på Fleischers Hotell på Voss. Deretter reiser de to til Bergen lufthavn Flesland, der de tar farvel.

Om ettermiddagen reiser statsministeren til Warszawa i Polen, i anledning toppmøte i Europarådet. Pressekontakt er statssekretær Gunnar Husan, telefon 91 12 12 16.

Andre pinsedag 16. mai:
Denne dagen deltar statsministeren i toppmøte i Europarådet, i Kongeslottet i Warszawa. Pressekontakt er statssekretær Gunnar Husan, telefon 91 12 12 16.
Om ettermiddagen reiser statsministeren tilbake til Oslo.

Tirsdag 17. mai:
Kl. 12.00 holder statsministeren talen for dagen under 17. maifeiringen i Oppegård, på Sofiemyr stadion.
Kl. 18.14 deltar statsministrene Kjell Magne Bondevik og Göran Persson i 17. maifeiringen ved Eidsvollsbygningen.

Onsdag 18. mai:
Kl. 08.30 har statsministrene Bondevik og Persson arbeidsfrokost på Voksenåsen kultur- og konferansehotell i Oslo.
Kl. 09.30 åpner statsminister Bondevik Voksenåsens kultur- og konferansehotells jubileumsutstilling, før statsminister Persson åpner et seminar om ”de hvite bussene” – den svenske transporten som bragte norske fanger hjem fra Tyskland i mai 1945.
For detaljer om utstilling og seminar viser vi til www.voksenaasen.no.
Kl. 10.35 er statsministrene Bondevik og Persson tilgjengelige for pressefolk på Voksenåsen kultur- og konferansehotell.