Historisk arkiv

Statsminister Kjell Magne Bondevik

Åpning av Bislett Games 2002

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Statsministerens kontor

Bislett stadion, Oslo, 28. juni 2002

Statsminister Kjell Magne Bondevik

Åpning av Bislett Games

Bislett stadion, Oslo, 28. juni 2002

Kjære alle sammen,

Det er en glede å få være til stede på årets Bislett Games. Et arrangement som har blitt en årlig begivenhet, og som har gitt tusenvis av idrettsinteresserte nordmenn en mulighet til å bivåne fremragende prestasjoner. Gjennom årenes løp er det satt hele 52 verdensrekorder på denne arenaen.

*

Bislett er viden kjent for sin intime og gode atmosfære, og har fått en unik posisjon i internasjonal friidrett.

Anleggets posisjon skyldes nok flere forhold. De anleggstekniske forutsetninger for gode prestasjoner er åpenbare. Stadion gir dessuten en helt spesiell nærhet mellom utøver og tilskuer. Og ikke minst har man hvert eneste år et fantastisk publikum som evner å hjelpe utøverne til å yte utover sine normale grenser.

*

Gjennom Bislett Games inviteres vi til en begivenhet som samler store deler av verdenseliten i friidrett. I kveld kan vi glede oss til å følge stjerner som Marion Jones, Jonathan Edwards og Maurice Greene på nært hold. Det er med stor forventning jeg ser frem til hva kvelden kommer til å bringe av store idrettsprestasjoner.

*

Jeg ønsker arrangører, utøvere og publikum lykke til og håper kvelden vil bli en av de mange minneverdige i Bisletts historie.