Historisk arkiv

Statsminister Kjell Magne Bondevik

Overrekkelse av diplom til Lindeberg skole

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Statsministerens kontor

Lindeberg, Oslo, 22. august 2002

Statsminister Kjell Magne Bondevik

Overrekkelse av diplom til Lindeberg skole som bonusskole

Lindeberg skole, Oslo, 22. august 2002

Kjære alle sammen,

I en tid med mye debatt om de negative sidene ved norsk skole, er det en glede for meg å sette søkelyset på det som er godt og positivt.

Regjeringen satser på en sterk skole gjennomsyret av et godt verdigrunnlag, og vi vet at det foregår mye bra rundt om i klasserom og lærerværelser. Vi vil oppmuntre og styrke dette arbeid ved å trekke frem de gode eksempler. Det gode eksempel stimulerer andre til innsats, og det er motivasjon for all læring å få vite at det en gjør er bra.

Og det er bra det dere har gjort her ved Lindeberg skole. Dere er et godt eksempel på hvordan man kan skape bedre muligheter for læring.

Vi har derfor utpekt nettopp Lindeberg skole til en bonusskole. Skolen er en av 92 skoler i landet og en av seks skoler i Oslo som har fått denne status.

Vi vet at dere som er elever her ved skolen har svært ulike erfaringer og forutsetninger. Dette mangfoldet er blitt møtt med mangfold i undervisningen, med utgangspunkt i elevenes interesser og forutsetninger. Lindeberg skole har systematisk, gjennom planlegging og organisasjonsformer, fremmet elevenes læring.

Skoleledelsen driver også et prisverdig utviklingsarbeid sammen med høyere utdanningsinstitusjoner og andre fagmiljøer. Dessuten har samarbeidet med hjem, institusjoner i nærmiljøet og det lokale arbeidslivet gitt elevene et trygt og inspirerende læringsmiljø.

Resultatene viser at dere er på rett vei.

Jeg har med dette gleden av å overrekke Lindeberg skole diplomet som viser at dere er hedret for dette gode arbeidet og er blitt en bonusskole.

Gratulerer.