Historisk arkiv

Statsminister Kjell Magne Bondevik

Åpning av Nisser fiskefestival

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Statsministerens kontor

Nissedal, Telemark, 30. mai 2005

Statsminister Kjell Magne Bondevik

Åpning av Nisser fiskefestival

Nissedal, Telemark,  30. mai 2005

Ordfører,
venner av sportsfisket,
kjære alle sammen!

Sportsfiske defineres som det fisket som gjøres for glede, rekreasjon og sportens skyld. Utbyttet blir underordnet og aktiviteten blir selve målet. Slik blir sportsfiske et bidrag til høyere livskvalitet. Det viser en klar verdiorientering.

Regjeringen vil i ”Friluftslivets år 2005” motivere og stimulere til aktivitet.

Friluftslivet er et sentralt element i den norske kulturarv. Det handler vel så mye om tradisjoner, identitet og respekt for skaperverket som "grønne bølger" og "adrenalinkick". Røttene går tilbake til veiding og fangst. Denne formen for høsting av naturen har vært drevet siden de første nordmenn trakk sine kanoer opp på Telemarkskysten for ca. 10.000 år siden.

Noen og enhver av oss har vel prøvd seg på fritidsfiske. Selv fisket jeg på Molde-fjorden i min barndom, og prøvde elvefiske både med sluk og flue.

I vår identitetsprosess har fjellene, fjordene, snøen og det enkle liv nær naturen vært symbol på det unikt norske. Ved unionsoppløsningen i 1905 var "Norsk Jæger- og Fiskerforening" allerede 34 år gammel.

Jeg er imponert over det miljøløftet som er utført i dette vassdraget – med felles innsats og med gode resultater. Det viser at det nytter når mange gode krefter drar i samme retning både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Til lykke med årets fiskefestival!