Historisk arkiv

Årlig statusrapport om funksjonshemmede

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Sosialdepartementet

Regjeringen vil innføre årlig evaluering av innsatsen for personer med redusert funksjonsevne. – En årlig karakterbok vil føre til at vi blir mer resultatorienterte, systematiske og målrettede i innsatsen for å gi alle med nedsatt funksjonsevne bedre muligheter til å delta i samfunnet, sier sosialminister Ingjerd Schou (13.06.03).

Pressemelding

Nr.: 26
Dato: 13.06.03

Årlig statusrapport om funksjonshemmede

Regjeringen vil innføre årlig evaluering av innsatsen for personer med redusert funksjonsevne. – En årlig karakterbok vil føre til at vi blir mer resultatorienterte, systematiske og målrettede i innsatsen for å gi alle med nedsatt funksjonsevne bedre muligheter til å delta i samfunnet, sier sosialminister Ingjerd Schou.

I stortingsmeldingen om nedbygging av funksjonshemmende barrierer, som legges frem i dag, foreslår regjeringen å opprette et eget dokumentasjonssenter som skal samle inn og systematisere forskning og erfaringer på feltet, yte råd og veiledning og løpende evaluere tilstanden for personer med redusert funksjonsevne i Norge.

-Når man ikke har riktig kunnskap, kan man heller ikke treffe de rette valgene. Dokumentasjonssenteret skal løfte frem kunnskap om hva som virker og dele erfaringer med alle de som treffer beslutninger som har betydning for tilgjengelighet, arbeid, utdanning og tjenester, sier Schou.

I tillegg vil regjeringen bruke 50 millioner kroner for å bygge opp stabile og kompetente forskningsmiljøer, som blant annet skal kartlegge levekår, integrering og samfunnsdeltakelse. Gjennom forskning og utviklingsarbeid skal kunnskap om hvordan man kan utforme IT-baserte produkter og tjenester som passer for alle, settes på dagsorden. Regjeringen satser derfor 30 millioner kroner på å utvikle IKT-baserte produkter og tjenester som skal gjøre hverdagen lettere for funksjonshemmede og øke deres tilgjengelighet til samfunnet.

Kontaktperson: Informasjonssjef Martin Apenes, tlf. 22 24 21 16, mobil 91 33 67 08