Historisk arkiv

Fetsund Lenser får Budstikkaprisen 2002 for god tilgjengelighet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Sosialdepartementet

Sosialminister Ingjerd Schou overrakte i dag Budstikkaprisen 2002 til Fetsund Lenser på Fetsund i Akershus. Fetsund Lenser fikk prisen for å ha laget et museum og opplevelsessenter som er tilgjengelig for alle (20.01.03).

Pressemelding

Nr.: 2

Dato: 20.01.03

Fetsund Lenser får Budstikkaprisen 2002 for god tilgjengelighet

Sosialminister Ingjerd Schou overrakte i dag Budstikkaprisen 2002 til Fetsund Lenser på Fetsund i Akershus. Fetsund Lenser fikk prisen for å ha laget et museum og opplevelsessenter som er tilgjengelig for alle.

-Regjeringen ønsker at alle skal ha like muligheter til å delta i samfunnslivet. Kulturtilbud er en del av hverdagen vår, og kultur og kulturminner bidrar til å gi livet mening. Det bidrar også til å styrke vår identitet og opplevelse av å være inkludert. Norge har sluttet seg til det europeiske året for funksjonshemmede. Det er derfor spesielt gledelig å kunne overrekke prisen nå ved starten av funksjonshemmedes år, sier sosialminister Ingjerd Schou.

Budstikkaprisen deles ut hvert år til foretak som i nærmiljøet arbeider aktivt for å bedre funksjonshemmedes muligheter til deltaking og likestilling i samfunnet.

-Gjennom systematisk arbeid og ulike tilretteleggingstiltak har Fetsund Lenser greid å skape en kultur- og naturarena som også gir besøkende med funksjonshemninger et innblikk i en interessant og viktig del av vårt lands kultur og naturhistorie, sier sosialministeren.

Sosialministeren deler ut prisen sammen med Statens råd for funksjonshemmede og den forrige Budstikka-mottakeren, Arbeid med Bistand, i Ålesund.

Kontaktperson:

Rådgiver Georg Hilmar Antonsen, telefon 22 24 85 68