Historisk arkiv

Samarbeid mellom Aetat og trygdeetaten om videreføring av Intensjonsavtalen om et inkluderende arbeidsliv

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Sosialdepartementet

27.06.03

Pressemelding

Nr.: 30
Dato: 27.06.03

Samarbeid mellom Aetat og trygdeetaten om videreføring av Intensjonsavtalen om et inkluderende arbeidsliv

Tilretteleggingstilskudd er et sentralt virkemiddel i Intensjonsavtalen om et mer inkluderende arbeidsliv. Etterspørselen etter tilskuddet har økt sterkt utover våren og midlene bevilget til ordningen er i ferd med å bli brukt opp. Det er trygdeetaten som har hatt ansvaret for ordningen. For å unngå at arbeidet med intensjonsavtalen blir skadelidende, vil Aetat inngå et samarbeid med trygdeetaten for å sikre personer med redusert arbeidsevne en tilknytning til arbeidslivet. Samarbeidet vil skje innenfor Aetats økonomiske rammer og i tråd med målene i arbeidsmarkedspolitikken.

Tilretteleggingstilskudd er et sentralt virkemiddel i Intensjonsavtalen om et mer inkluderende arbeidsliv. Det er i 2003 bevilget 104 millioner kroner til ordningen som skal kompensere for arbeidsgiverens merutgifter i forbindelse med tilrettelegging av arbeidet for personer med redusert arbeidsevne for å redusere sykefraværet og hindre utstøting fra arbeidslivet. Trygdeetatens bruk av tilretteleggingstilskuddet har økt sterkt utover våren 2003, og midlene bevilget til ordningen er i ferd med å bli brukt opp.

Det er viktig at arbeidet overfor personer med redusert arbeidsevne ikke stopper opp. Aetat vil i samarbeid med trygdeetatens arbeidslivssentre legge til rette for en ordning for å sikre personer med redusert arbeidsevne en tilknytning til arbeidslivet. Dette vil skje innenfor bevilgningen til arbeidsmarkedstiltak og i tråd med målene i arbeidsmarkedspolitikken.