Historisk arkiv

Flere nye vinmonopol i 2004

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Sosialdepartementet

Regjeringen besluttet i statsråd i går at det skal bygges åtte nye vinmonopolutsalg i 2004. Fire av polutsalgene skal være såkalte avlastingsbutikker, og fire skal være utsalg i nye kommuner (31.10.03).

Flere nye vinmonopol i 2004

Regjeringen besluttet i statsråd i går at det skal bygges åtte nye vinmonopolutsalg i 2004. Fire av polutsalgene skal være såkalte avlastingsbutikker, og fire skal være utsalg i nye kommuner.

-Jeg legger avgjørende vekt på at Vinmonopolet gjennom utbygging av inntil fire avlastningsbutikker og fire butikker i nye kommuner til neste år, ivaretar både de økonomiske kriteriene for utbygging og behovet for økt tilgjengelighet for å sikre fortsatt god oppslutning om Vinmonopolets virksomhet, sier sosialminister Ingjerd Schou.

Vinmonopolets butikknett vil i perioden fra januar 1997 til utgangen av 2003 ha vokst fra 112 til 192 utsalg. Dette tilsvarer en økning på 80 butikker, eller vel 70 prosent i samme perioden. Tilgjengeligheten til selskapets produkter har dermed økt betydelig de senere årene, noe som blant annet blir illustrert ved at rundt 83 prosent av befolkningen vil bo innenfor en radius på 15 kilometer fra nærmeste vinmonopolbutikk. Av de 80 nyetableringene, er 69 lagt til nye kommuner, mens 11 er avlastningsbutikker i befolkningstette områder.

Det er Vinmonopolets styre som avgjør hvilke kommuner som skal få de nye utsalgene