Historisk arkiv

Norge samarbeider med EU-landene for å bekjempe fattigdom og sosial utstøtelse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Sosialdepartementet

- Deltakelse i arbeidslivet og tiltak rettet mot de mest utsatte familene er en sentral forutsetning for å hindre sosial ekskludering. EU landene arbeider med ulike strategier på dette området og ønsker å dele beste praksis. Her har Norge mye å bidra med, sier sosialminister Ingjerd Schou fra EU-konferanse om fattigdom i Torino (17.10.03).

Ingjerd Schou deltar på EU-konferanse om fattigdom

Konferansen i Torino 16. og 17. oktober setter søkelys på familiens rolle i kampen mot fattigdom.

Norge samarbeider med EU-landene for å bekjempe fattigdom og sosial utstøtelse gjennom deltakelse i EUs program for sosial ekskludering.

- Deltakelse i arbeidslivet og tiltak rettet mot de mest utsatte familene er en sentral forutsetning for å hindre sosial ekskludering. EU landene arbeider med ulike strategier på dette området og ønsker å dele beste praksis. Her har Norge mye å bidra med, sier sosialminister Ingjerd Schou.

Et annet sentralt tema på konferansen er å styrke samarbeidet mellom myndighetene og frivillige organisasjoner i fattigdomsbekjempelsen.

Sosialdepartementet inviterer EU-landene og EU-kommisjonen til en konferanse i Oslo 4. og 5. februar for å videreutvikle beste praksis på velferdsområdet.