Historisk arkiv

EU nysgjerrig på norsk fattigdomsplan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Sosialdepartementet

Sosialminister Ingjerd Schou presenterte Tiltaksplan mot Fattigdom under EUs rundebordskonferanse om fattigdom i Århus i dag. Konferansen er den første rundebordskonferansen i EU-regi om sosial utstøtning, og Norge er invitert sammen med EU-landene og søkerlandene (17.10.02).

EU nysgjerrig på norsk fattigdomsplan

Norge deltar i EUs rammeprogram mot fattigdom og sosial utstøtning, og det er stor interesse for Norges tiltaksplan mot fattigdom blant deltakerne på rundebordskonferansen. På verdens fattigdomsdag, 17. oktober holdt sosialminister Ingjerd Schou innlegg om sosial utstøtning der hun presenterte planen.

-Gjensidig læring og nettverksbygging er viktig for å bekjempe sosial utstøtning, både hjemme og i Europa for øvrig, sier sosialminister Ingjerd Schou.

Blant temaene som skal diskuteres på konferansen er boligpolitikk, fattigdom og barn og ulikheter knyttet til helsetilbud.

-Selv om Norge fortsatt står utenfor EU, vil vi ha en aktiv tilnærming til Europa og delta aktivt i relevante programmer innenfor EU-området gjennom vårt medlemsskap i EØS for å nå nasjonale mål, sier Ingjerd Schou.