Historisk arkiv

Invitasjon til seminar om EU- og EØS-utvidelsen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksdepartementet og Den polske ambassade i Oslo inviterer til seminar om EU-utvidelsen den 13. desember.

Invitasjon til seminar om EU- og EØS-utvidelsen

Utenriksdepartementet har i samarbeid med Den polske ambassade i Oslo gleden av å invitere til et seminar om EU-utvidelsen. Innleder vil være Jan Kulakowski, som vil presentere "Det polske perspektiv på EU- og EØS-utvidelsen". Kulakowski var polsk ambassadør til EU i Brussel og senere leder for medlemskapsforhandlingene med EU inntil regjeringsskiftet i Polen 19. oktober 2001. Han er nå medlem av "The Polish Committee for European Integration". Komitéen ledes av statsministeren og har som oppgave å koordinere polske forhandlingsposisjoner på regjeringsnivå.

EUs utvidelsesprosess går nå inn i en avgjørende fase. Polen utgjør med sin befolkning, areal og næringsliv det desidert største landet i den gruppen som nå forhandler om medlemskap i Den europeiske union. Polen har som målsetting å bli med i den første puljen av nye medlemsland. Landets inntreden i EU vil få stor betydning for EU og Europa for øvrig. Polens deltakelse i EØS-rådet og EUs øvrige beslutningsprosess vil styrke behovet for nære kontakter og samarbeid mellom våre to land.

Seminaret finner sted torsdag 13. desember fra kl. 10:00 til 12:00 i Utenriksdepartementet, 7. juni plassen 1, møterom NK376 (Nordkvartalet). Påmelding til try@mfa.no, alternativt tlf. 22 24 39 38 (Seksjon for økonomiske og institusjonelle saker).

Med vennlig hilsen

Johan Ludvik Løvald

Assisterende utenriksråd