Historisk arkiv

Frafjord Johnson scoret første Tusenårsmålet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Trengselen var stor på NORADS stand på Norway Cup-arenaen da Tusenårsmålet torsdag skulle innvies. Først til å notere seg på scoringslisten var utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson. Se også utviklingsministerens tale på Norway Cup (31. juli 2002)

Utviklingsministeren scoret det første Tusenårsmålet

Med stor entusiasme var de fem framtidsvokterne vertskap under den offisielle åpningen av Tusenårsmålet på Ekebergsletta onsdag formiddag. Først til å notere seg på scoringslisten var utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson.

Men også framtidsvokter Steve Kandawami fikk æren av å score ett av de aller første Tusenårsmålene.

Trengselen var stor på NORADS stand på Norway Cup-arenaen da Tusenårsmålet skulle innvies. Både unge og gamle – kjente og mindre kjente fotballentusiaster var på banen. Dagens lompeskudd sto utviklingsministeren for. Med innsiden av joggeskoen safet hun ballen midt i mål. Stort bedre var ikke NORAD-direktør, Tove Strand; noe bedre plassert skudd, men også det i slappeste laget.

Tusenårsmålet er et spesialmål som blir satt opp på Ekebergsletta i Oslo under Norway Cup for å spre informasjon om FNs Tusenårsmål (Millennium Development Goals). I løpet av uken, skal flere tusen ungdommer og foreldre få sjansen til å score sine egne tusenårsmål, og lære om bekjempelse av fattigdom.

Les mer om utviklingsministerens Tusenårsmålscoring

Se talen som utviklingsministerens holdt på Norway Cup (31. juli 2002)

Les mer om Tusenårsmålene og Regjeringens handlingsplan for bekjempelse av fattigdom