Historisk arkiv

ESAs resultattavle - Norge på 1. plass

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utenriksdepartementet

ESAs halvårlige resultattavle viser at Norge ligger sammen med de andre nordiske landene på toppen blant de 18 EØS-landene.

Pressemelding

Nr.: 105/02
Dato: 16.05.2002

ESAs resultattavle – Norge på 1. plass

ESAs halvårlige resultattavle offentliggjort i dag viser at Norge ligger sammen med de andre nordiske land Sverige, Danmark, Island og Finland på toppen blant de 18 EØS-landene. For ett år siden var Norge på 17. plass, for et halvt år siden på 7. plass, og nå på første plass.

Resultatet skyldes en bevisst og offensiv innsats fra både den forrige og den nåværende regjeringen. Det er etablert bedre og mer effektive rutiner innen forvaltningen når det gjelder arbeidet med EØS-saker.

Forvaltningen av EØS-avtalen stiller norske myndigheter overfor store utfordringer. Det har på mange områder vært nødvendig med krafttak for å innlemme et omfattende EØS-regelverk i norsk lovgivning. Samlet sett har forvaltningen klart oppgaven på en god måte. Norges gode plassering på resultattavlen bekrefter dette. Det er viktig at denne innsatsen videreføres.

Korrekt og rettidig gjennomføring av våre EØS-forpliktelser er avgjørende for norske bedrifters konkurransesituasjon, og for norske borgere flest. Det er i tillegg viktig for vårt forhold til de andre partene i EØS-avtalen at vi er i stand til å overholde våre forpliktelser.